Šampóni – omezenci, nebo stylový hoši?

Share

Co si myslíte o novodobé módě, kdy chlapi tráví v koupelně více času jak ženy? Jak reagujete na nagelované/nalakované chlapce s náušnicí v uchu? Je to styl, nebo jen novodobý výmysl? A jak na tento novodobý styl reagují ženy a okolí?

Kde se to vzalo?

Říkáte si, kde se to vzalo? Dřív to přeci nebylo. Dřív  kluci chodili ostříhaní na „zemana“ a byl pokoj. Vlasy si tužili jen tehdejší „pankáči“ a to vodou s cukrem. Ovšem v dnešní době tužidel, laků, gelů a žehliček na vlasy je vše jinak. Kde se tohle všechno vlastně vzalo?

Odpověď je jednoduchá – celebrity

Čím dál tím více mladých si nachází idol v nejrůznějších celebritách – ať už jde o hvězdy z Hollywoodu, zpěváky, fotbalisty, či jiné světové „star“ – celebrity zkrátka udávají trendy. Podle výzkumu má každý druhý „šampón“ jako oblíbenou celebritu fotbalistu Cristiana Ronalda. Proč asi?

Jako vejce vejci

Je zvláštní, ten dnešní proklamovaný individualismus, nebo spíš obyčejné jájínkovství – všichni ti šampóni se snaží být tak originální a všichni přitom vypadají úplně stejně. Lak na vyžehlené vlasy, nějaký extra sladký parfém, růžové triko, bílé ¾ kalhoty, boty Nike a jde se.

Jak na „šampóny“ reagují ženy?

Podle nejrůznějších studií je reakce žen na muže tohoto stylu celkem pestrá. Hlavní faktor, který názor ovlivňuje je věkový faktor. Zatímco skupina dívek od 15-18 let reaguje na šampóny vesměs pozitivně – celých 76% této věkové skupiny se tento styl dokonce zamlouvá a přijde jim sexy. Co se týče dalších věkových skupin, je to se šampóny čím dál tím více bídnější. Ženy 18-30 let na šampóny nějak zvláště nereagují – neodsuzují, ale ani si tento styl nějak nepřivlastňují. 80% žen od 30-50 let tento styl odsuzuje podobně jako metalisty a hip-hopery.

Důchodci

A co ženy v důchodovém věku? Zde došlo vcelku k razantnímu překvapení. Ženy v důchodu reagují na „šampón“ módu relativně pozitivně. Daleko negativněji reagují na potetované pankáče či hip-hopery.

Každý člověk originál

Nikdo může říct, že je to hnus ovšem 100 lidí – 100 chutí, co člověk to názor. Zkrátka každému se líbí něco jiného, a zatímco milovníci Iron Maiden a nablýskaných „čoprů“ nedají dopustit na černou koženou bundu, kanady a všudypřítomné řetězy, tak milovníci Cristiana Ronalda nedají dopustit na růžové trika, laky, náušnice a gely. Těžko proti tomu něco namítat, a ač to někomu může připadat nechutné či proti přírodě, těžko proti tomu něco udělat. Každý by se měl oblíkat do toho, v čem se nejlépe cítí.

A jak říkají naše babičky a prababičky důležité není co je na povrchu, ale co je pod ním.  

Read more

Local News