Renovace veteránů aneb kouzlo starých aut

Share

Podlehli jste kouzlu starých aut? S dychtivým zájmem navštěvujete všechny srazy veteránů v okolí a přemýšlíte, že byste si také nějakého pořídili? Spravit si staré auto a vyladit ho k dokonalosti trvá, ale jde o krásný koníček. Navíc na něj nemusíte být úplně sami.

Mít v garáži naleštěného veterána, s nímž se lze ve slunečných dnech vydat na projížďku a přitahovat pohledy všech kolemjdoucích, je snem mnoha mužů. Ne až tak nereálným, jestli jste aspoň trochu trpěliví a ochotní něco investovat.

Koupě je jen začátek

Prvním nesnadným úkolem je najít veterána ve slušném stavu. Někdo je ochotný nechat si svého budoucího plechového miláčka dovézt třeba i z Ameriky, což není zrovna levná záležitost. Na druhou stranu koupě veterána je tak trochu investice, jeho hodnota bude do budoucna pravděpodobně stoupat, pokud ho nenecháte shnít a zrezivět. Veterán totiž potřebuje pravidelnou péči.

Jestli si myslíte, že bude stačit jednorázová renovace veteránů, jste na omylu. Na začátku je samozřejmě třeba zhodnotit stav podvozku, převodovky, motoru, vyměnit poničené části, nalakovat karoserii, zařídit nové čalounění. Tím ale proces nekončí.

Každé auto potřebuje pravidelný servis

Každé vozidlo byste měli pravidelně vzít k odborníkům, ať se mu podívají na zoubek. A zatímco o běžné auto se postará každý dobrý autoservis Ostrava, s veteránem je potřeba zajít k odborníkům na slovo vzatým. V Ostravě je to například Válek autosport. Pro ně je totiž renovace veteránů více než prací, je jejich koníčkem. Zvládají klempířské, mechanické, čalounické i lakýrnické práce. Především jsou však schopni poskytnout dobrou radu, a dokonce vyrábí autentické díly na míru konkrétnímu automobilu.

Pokud se po tom všem na nákup veterána necítíte, ale přesto byste si chtěli zkusit nějaké takové pěkné auto řídit, Válek autosport vám přání splní – krásně renovovaného veterána zapůjčí.

Read more

Local News