Rádi byste box? Poradíme vám, jak vybrat boxovací pytel

Share

Pokud rádi sportujete a zkoušíte neustále nové věci, vyřádit se na boxovacím pytli nemusí být vůbec od věci. Už dávno neplatí, že boxovací pytel mají ve své domácnosti pouze profesionální boxeři. Boxování má velice pozitivní vliv na fyzickou kondici a pomáhá k uvolnění psychického napětí. A jak vlastně takový boxovací pytel vybrat?

Typy boxovacích pytlů

Boxovací pytle dělíme do tří základních kategorií. Prvním je boxovací pytel plnící, náplň si zvolíte podle úrovně a boxovacího stylu, který vyznáváte. Vhodný je však také pro začátečníky, jelikož si můžete sami určit, jak moc ho naplníte. Druhým typem je pytel předem vyplněný, do jehož výplně nemůžete nijak zasahovat, hodí se spíše pro zkušenější jedince. Posledním typem je pytel nevyplněný. Do tohoto prázdného klasického pytle si následně sami zvolíte, čím ho budete chtít vyplnit. Opět se doporučuje hlavně pro již ostřílené boxery.

Hmotnost a velikost

Hmotnost samotného pytle se odvíjí zejména od místa, kde budete cvičení praktikovat. Budete-li mít boxovací pytel umístěn někde v pokoji, ideální volbou bude středně těžký pytel s hmotností od 30 kg do 50 kg. Boxovací pytle nad tento limit jsou situovány výhradně do sportovních hal pro profesionální trénink. Co se velikosti pytle týče, tak jeho délka se odvíjí od vaší výšky mezi 80 až 120 cm.

Materiál

Za nejkvalitnější materiál se obecně považuje kůže, která vydrží celkově nejvíce úderů. Adekvátní náhradou je také plawil, vinyl, textilní plátno nebo alternativou může být i umělá kůže. A jelikož je důležitý i vzhled, můžete si vybrat z celé palety nejrůznějších designů dle vlastního vkusu.

Box není tak nevšední a úzce profilovaný, jak by se na první pohled mohlo zdát. Postačí vám k tomu rukavice, pytel a akce může začít. Ať už budete však cvičit na posilovací lavicihrazdě, nebo boxovacím pytli, dbejte vždy na správné postupy dle ověřených metod, čímž předejdete různým komplikacím.

Read more

Local News