Punk a rock v koupelně? Jde to, a parádně

Share

Všude se dozvídáte o ušesaných koupelnách ve stylu provence, vintage, nebo třeba minimalismu. Není nic pro vás a nechcete se v prostoru koupelny nudit? Pořiďte si punkovou koupelnu. Profi, nebo svépomocí, jak je ctěné libo.

Krok číslo jedna

Nikdy nedosáhnete svého, když budou v místnosti staré elektro rozvody, nevyhovující sanita a poddimenzované osvětlení. Rekonstrukce koupelny se tedy ve většině případů musí udát. Před jejím zahájením už si ale moc dobře můžete promyslet, jaké zde budou materiály i dekorace. Rekonstrukce bytu probíhá na přání zákazníka, nikoliv mainstreamového bytového designéra.

Sanita bude vyčnívat

Umyvadlo i vana zde budou jediným místem, kde si oko odpočine. Okolo totiž bude pořádná jízda. Samozřejmě i sanitu ale můžete posprejovat odolným sprejem a opatřit tak místnosti neotřelý look. Jelikož se ale ve vaně budete koupat a zřejmě si nepřejete, abyste se máchali v chemické lázni, tento krok raději vynechejte a do vany raději pozvěte obligátní plastové plovoucí kačenky. Skvěle doladí atmosféru.

Obklady a dlažba

Hlavní slovo si ve vaší místnosti vezmou obklady i dlažba. Prostě stěny a jejich podoba. Na podlahu si klidně dejte šachovnici z bílých a černých kachlí, přidat samozřejmě můžete i lesklou červenou kachličku, která naruší jednotu.

Na stěnách se pořádně vyřáděte. Zvolte tmavé obklady pro jednu část místnosti, druhou ponechejte jen ve štuku a základním nátěru. Tato stěna by měla být mimo kontakt s vanou. A právě na tuto stěnu položte vše, co máte rádi. Vytapetujte zeď pomocí silného lepidla časopisy, přidejte fotografie milovaných skupin, nebo třeba fotky. Vše opatřete vrstvou silného laku, abyste mohli povrch dobře udržovat. Milovníci sprejů si z této zdi krásy vytvoří ještě svébytné umělecké dílo. 

Osvětlení podle gusta

Můžete si objednat klasiku, nebo si pohrát s barvičkami. Budete se cítit dobře v místnosti se světlem, jehož barvy budete moci měnit? Nebo se na vás bude usmívat baby růžový jednorožec jako další zdroj osvětlení?

Je to vaše koupelna, váš styl. Užijte si jej naplno.

Read more

Local News