První návštěva posilovny aneb jak se neztrapnit

Share

Chcete začít cvičit? Ovšem doma nemáte k této činnosti dostatečný prostor či vybavení a přemýšlíte o první návštěvě posilovny (fitness – centra)?

Bojíte se, že na Vás všichni budou koukat, jako na slabocha či pohublého troubu? Nechcete se přede všemi ztrapnit, chcete být na vše připraveni?

1. Vypadat jako profesionál

To, že jste v posilovně prvně na sobě nesmíte nechat znát! Ostatní vycítí čerstvé maso a stanete se terčem většiny pohledů. Zkrátka pokud přijdete do posilovny a nebudete vědět co dělat, kam jít, jak se obléct apod. bude to zlé. Musíte chodit se vztyčenou hlavou, přesně vědět na jaký cvik jít první, nezapomenout na protahování apod.

2. Věnujte se jen a jen sobě

Základ úspěchu je věnování se pouze své osobě, zbytečně neokounějte, soustřeďte se na své správné provedení jednotlivých cviků a dýchání. Nevěnujte se jiným činnostem jako je mobilní telefon, vykecávání se apod. Někdy je to těžké, především když se vedle vás prohání krásně opálená dívka ve fialových minitrenýrkách a pořádným výstřihem.

3. Lehké váhy

Při první návštěvě posilovny, nemůžete vědět co od jednotlivých přístrojů a strojů očekávat, takže se rovnou nevrhněte na velké váhy a začínejte od lehčích. Cvičte pouze s tím, na co v současné době máte!

4. Trpělivost/motivace

Mějte trpělivost a buďte vytrvalý, co nezvednete dnes, můžete při správném tréninku v klidu zvednout příště! Takže rozhodně nevěšte hlavu a buďte plní odhodlání/motivace.

5. Vhodné oblečení

Aby jste na sebe při své první návštěvě zbytečně neupoutávali pozornost ostatních věnujete důkladnou péči výběru oblečení. Rozhodně nevolte nevhodné a nekvalitní silikonové materiály, v nichž se budete potit jako vrata od chlíva. Volte vzdušný a kvalitní oděv (nejlépe kraťasy, tílko/tričko a sportovní boty). Vždy sebou mějte lahev s pitím a svůj osobní ručník na pot.

Read more

Local News