První dojem je při prodeji nemovitosti klíčový

Share

Nečekané dědictví, stěhování za prací nebo touha po novějším a větším domově – to vše jsou důvody, proč se lidé rozhodují prodat nemovitost. Protože však prodej nemovitosti není úkon, se kterým by se většina z nás potýkala běžně, je dobré si na pomoc přizvat odborníky, kteří se vyznají a bezpečně vás provedou kolem veškerých nástrah prodeje. Aby však vaše nemovitost oslovila co nejvíce ideálních zájemců, je potřeba ji pečlivě připravit.

Spolehněte se na odborníky

Je mnoho úkonů, se kterými vám může dobrá realitní kancelář pomoci. S pomocí profesionálů se totiž můžete vyvarovat běžných chyb, kterých byste se díky neznalosti mohli při prodeji nemovitosti dopustit. Vyřízení nezbytné administrativy, odhad ceny nemovitosti, poradenství – to jsou jen některé z věcí, kterými vám realitní makléř ušetří mnoho času. Vy se mezitím můžete soustředit na to, aby váš dům či byt zanechal v potenciálních kupcích co nejlepší první dojem.

Homestaging

Zatímco se bude realitní kancelář zabývat právními dokumenty a propagací, dalším úkolem je připravit nemovitost na prohlídky. Je velkou chybou myslet si, že je vlastně jedno, jak interiér působí, hlavně že má byt či dům dobré dispozice a výhodnou lokalitu. I když si jej budoucí majitel jistě bude chtít přizpůsobit podle svého, myslete na to, že šanci na dobrý první dojem máte jenom jednu. Pokud bude prostor působit znečištěně a neudržovaně a zájemci se zde nebudou cítit příjemně, je velmi velká pravděpodobnost, že kupce budete hledat velmi dlouho. Taktéž je chybou druhý extrém – místnosti zaskládané nábytkem a osobními věcmi. V takovém prostoru si zájemce bude připadat stísněný a jako „v cizím“. Proto pečlivě ukliďte, vymalujte, opravte kapající kohoutky a vyměňte žárovky. Odneste nepotřebný nábytek a místnosti naaranžujte tak, aby vypadaly podobně jako z katalogu nábytku. Také nezapomeňte vyhrnout žaluzie, dostatek světla je totiž při utváření pozitivního dojmu velmi důležitý. Můžete také přidat drobnou dekoraci a pokojové květiny.

Je mnoho momentů, které je není dobré podcenit. Proto, pokud právě hledáte vhodnou realitní kancelář, vyberte si takovou, která vám poskytne službu homestaging. Ušetříte si tak ještě další starosti a budete mít jistotu, že je vše, jak má být.

 

Read more

Local News