Proč si pořídit bambusové ponožky

Share

Už jste slyšeli o bambusových ponožkách? Tento materiál oplývá mnoha pozitivními vlastnostmi a na nohách je velice příjemný. Pojďte se podívat, čím je bambusové vlákno tolik výjimečné.

Ekologické a zdraví prospěšné

Termín ekologie je v současné době používán čím dál častěji. Velký dopad na planetu má i to, jaké volíme oblečení, a tudíž je nezbytné jednat s rozmyslem i v této oblasti. Bambus je udržitelný zdroj pro textilní průmysl s opravdu širokým využitím. Jeho pěstování nevyžaduje obrovské množství vody, jako tomu je například u bavlny, a díky jeho přirozené ochraně proti škůdcům není nutné používat speciálních hnojiv.
Bambusová vlákna jsou hypoalergenní, takže pro osoby s citlivou kůží jsou perfektní volbou. Dalším plusem tohoto materiálu je jeho obsah přirozených antibakteriálních a protiplísňových látek. Pokud vaše nohy často trápí plísně, nošení bambusových ponožek dokáže tento problém minimalizovat, či někdy dokonce odstranit úplně. Dobrou termoregulaci vláken jistě ocení pacienti s cukrovkou. Vlákno udrží nohu ve stále stejné teplotě, a diabetikům tak odlehčí od oběhových potíží.

Vysoce odolný materiál

Každodenní nošení a následné praní v pračce dokáže zamávat s každým kouskem oblečení. Bambusové vlákno je však velice odolné a tyto běžné činnosti mu nijak neublíží. Oproti ponožkám z jiných materiálů mají mnohonásobně delší životnost. Jejich údržba je velice snadná a bohatě jim stačí praní na nízké teploty.
Pokud vás tento materiál zaujal a rádi byste si bambusové ponožky pořídili domů, navštivte Bambusačky.cz. Eshop je plný pánských i dámských ponožek, které vás zaujmou svým veselým designem. Pořízení barevných bambusových ponožek udělá radost nejen vašim nohám, ale zároveň vám jejich neotřelý motiv vykouzlí úsměv na tváři. I zdánlivé maličkosti, jako jsou právě ponožky, mohou udělat váš den lepší.

Read more

Local News