Proč prodat dům pomocí realitní kanceláře

Share

Máte v plánu prodat dům svépomocí? Víte, co všechno tento krok obnáší a kolik času, energie a peněz chcete do prodeje investovat? Podívejte se, jak vypadá prodej pomocí realitní kanceláře a sami zjistěte, zda by se vám tento krok nevyplatil.

Příprava domu k prodeji

Na prvním místě vás čeká příprava domu k prodeji. Rozhodně dům ukliďte, pokud je potřeba rekonstrukce, tak se nepouštějte do těch dlouhých a náročných, případně prodejte dům k rekonstrukci. Z domu odstraňte osobní předměty, jen tak si potencionální zájemce dokáže představit, že v daném domě bydlí on se svou rodinou. Uklizený a čistý dům působí i prostorněji a na první pohled je rozhodně lákavější, než dům, u kterého je vidět ještě množství práce.

Inzerát, který prodává

„Nevěděl jsem, co do inzerátu napsat a jaké informace jsou pro prodejce důležité. Realitní kancelář Coloseum nemovitostí mi pomohla s přípravou tak, aby byl inzerát zajímavý a oslovil potencionální kupce.“ říká spokojený klient kanceláře Karel. Důležitým krokem je tak sestavení inzerátu. Ten vám pomůže sestavit realitní kancelář, která se na trhu se nemovitostmi pohybuje denně. V něm by měly být pravdivé informace, zároveň výhody prodávaného domu, reálná prodejní cena a například také informace o infrastruktuře v daném místě. Nezapomeňte na kvalitní fotografie, ideálně v den, kdy svítí slunce. Tyto fotky budou působit mnohem příjemněji a lákavěji. Do inzerátu rozhodně neuvádějte zkreslené nebo lživé informace, myslete na to, že na osobní schůzce se zájemcem by vás čekal velmi nepříjemný zážitek.

Potřebná dokumentace

Nejdůležitějším krokem, který málokdo zvládne svépomocí, je příprava dokumentace. Prodejní smlouva by měla splňovat veškeré zákonné parametry, navíc s notářsky ověřenými podpisy. Důležitým krokem jsou také povinné informace, které vyplývají z katastru. Realitní kancelář dokáže vyřešit i mnohá jednání s úřady, případně při vyřizování hypotéčního úvěru.

Schůzky se zájemci

„Ze schůzky se zájemci o koupi domu jsem měla vždy zvláštní pocit a byla nervózní. Neznám tolik technických parametrů a bála jsem se, že nebudu vědět jak odpovědět. Realitní makléři ze společnosti Coloseum nemovitostí mě zastoupili a veškeré schůzky absolvovali se mnou.“ Dodává klientka Eva, která využila služby realitní kanceláře. Výhodou realitní kanceláře je také profesionální jednání a obchodní dovednosti makléře. Díky tomu se nemusíte bát, že nedokáže potencionálnímu zájemci zodpovědět jeho dotazy. Realitní makléř se orientuje v cenách nemovitostí a ve výhodách daného místa, dokáže najít pozitiva, proč vámi prodávanou nemovitost prodat.

Vše pod jednou střechou

Pokud chcete mít prodej rychle a efektivně vyřízený, vyberte si realitní kancelář, která vám nabídne veškerou potřebnou administrativu. Sepsání inzerátů, přípravu fotografií a následné kroky prodeje domu. Velkou výhodou je také spolupráce realitních makléřů a právních poradců, kdy máte veškeré služby pod jednou střechou.

Read more

Local News