Pro koho je určen výkup nemovitosti?

Share

Rozhodli jste se poskytnout svou nemovitost k výkupu? Tato možnost je skvělá v případě, pokud prahnete po rychlých penězích. Jeví se to z tohoto pohledu jako ideální varianta, protože nemusíte dlouhé měsíce nabízet chatu nebo chalupu či byt na inzertních portálech. V případě, že si nejste jistí tím, jestli je výkup skutečně pro vás, pojďme si říct o této možnosti udání naší nemovitosti.

Když nemáte čas ani peníze

Výkup domu nebo výkup bytu či chalupy nastupuje na scénu v případě, že nemáte ani čas, ale ani peníze. Jinými slovy potřebujete finance utržit co nejrychleji, chcete se vyhnout několikaměsíčnímu čekání na realitních trzích, kdy by se nad nemovitostí jen tak někdo nezastavil a podobně.

Nejčastěji se k tomuto kroku přiklání ti, jež tíží exekuce, kdo mají problém se splácením svých závazků a také jsou to ti, kteří se dostali nějakým způsobem do insolvence nebo do naprostého krachu.

Na druhou stranu se pro výkup nemovitosti rozhodují i ti, kteří například vidí nějakou skvělou investiční příležitost, na kterou jen potřebují získat peníze. Obětují proto dvacet procent z pořizovací ceny nemovitosti, podstoupí ji k výkupu a za získané peníze chytnou investiční příležitost za pačesy. A ve výsledku třeba i vydělají daleko více.

Výkup nemovitostí přináší řadu výhod

Samotná možnost vykoupit nemovitost přináší řadu výhod. Samozřejmě mluvíme o hlavním benefitu v podobě okamžitého zbavení dluhů a nákladů či problémů s nimi spojených. Peníze jsou vypláceny zpravidla na ruku do několika dní. Nemusíte tedy čekat na to, až se vám někdo ozve s poptávkou nebo až dojde k první prohlídce, která nebude virtuální.

Můžete se tak velmi rychle zbavit starostí a nervů, i když je pravdou, že z takové nemovitosti nikdy nedostanete plných sto procent z pořizovací ceny.

Read more

Local News