Podle čeho vybírat ledničku?

Share

Bez ledničky se lidé v naší zemi neobejdou. Kde také skladovat potraviny, které je nutné kvůli prodloužení trvanlivosti zamrazit? Chladný sklep již dnes používá opravdu jen málokdo. A tak se tyto velké spotřebiče stávají běžně součástí naší domácnosti. Koupit ledničku znamená nemalou investici, proto je nutné se během vybírání rozhodovat obezřetně. A také samozřejmě být informovaný, abyste si domů nepořídili nějaký nevyhovující přístroj. Pojďme se podívat na důležitá kritéria, jež musíte zohlednit při výběru lednice.

Rozměr ledničky

Kolik prostoru doma máte? Už jen od tohoto dotazu se bude váš výběr odvíjet, jelikož musíte rozměry ledničky přizpůsobit velikosti své kuchyně. Hlavní je, aby před dveřmi bylo dostatek místa. Zdá se to sice samozřejmé, ale v některých domácnostech se na tento fakt zapomíná a potom jen těžko dostávají dovnitř objemnější potraviny nebo hrnce. Stejně tak by spotřebič neměl stát přímo u zdi, aby se nepřehříval.

Užitný objem

Tento údaj vám sdělí, kolik prostoru budete moci pro uskladnění využít. Samozřejmě něco jiného potřebuje manželský pár a pětičlenná rodina. Většinou je doporučováno počítat minimálně s šedesáti litry objemu plus dalším dvaceti v mrazáku, záleží však na vašich nárocích. Pokud například hledáte velmi prostorné chladící boxy, velmi zajímavým typem jsou pro vás dvoudveřové americké ledničky.

Spotřeba

Určitě nechcete, aby účet za elektřinu vypadal jako sčítání obyvatel v Číně. V takovém případě myslete na energetickou náročnost vaší lednice již před její koupí. Energetická třída se pohybuje od A+++ do A. Rozdíl mezi těmito dvěma třídami může být až dvojnásobný, což silně ovlivňuje výši vaší spotřeby.

Faktorů se najde ještě celá řada počínaje hlučností a konče cenou. Ty tři nejdůležitější jsou však shrnuty nahoře. Podívejte se na stránky Expert Elektro a vyberte zde ten nejlepší spotřebič.

Read more

Local News