Padají vám vlasy? Toto jsou důvody, proč se tak děje

Share

Pánové, také se při pohledu do zrcadla obáváte toho, že budete brzy plešatí? A to hlavně z důvodu, že vám vlasy padají stále více? Pokud ano, podívejte se na několik důvodů, proč se tak děje. I když jsou takové, se kterými nic neuděláte, jsou i takové, kde můžeme říci, že se tento problém řešit dá.

Špatná péče o vlasy

Vlasy jsou přirozenou a běžnou součástí vašeho těla a tak je třeba o ně také náležitě pečovat. Pokud to neděláte, může dojít skutečně k tomu, že vám začnou vypadávat a vy začnete plešatět. V tomto případě je vhodné dát na osvědčené rady, jak zastavit vypadávání vlasů. Když se na několik z nich podíváme společně, jsou spojeny právě s tím, že začnete o své vlasy více pečovat. Co je s tím spojeno primárně?

  • Pravidelné mytí kvalitním šamponem
  • Výživa vlasů pomocí různých masek
  • Ohleduplná péče a styling

Dědičnost

Zatímco výše zmíněné důvody můžete dát přece jenom do pořádku, nyní se podíváme na jeden, se kterým sami nic neuděláte. Podívejte se na svého otce a podle toho můžete určit, jak bude vypadat právě vaše hlava. Dědičné faktory patří mezi ty, které jsou zcela běžné a bohužel s nimi nelze nic udělat. Tedy pokud jde o změnu genetických dispozic.

Tím ale nechceme říci, že proti danému předurčení nemůžete nutně bojovat. Jde to. Jak konkrétně? Podpořte růst vlasů pomocí různých stimulátorů. Ty působí na vlasovou pokožku a kořínky. I když se vliv dědičnosti dostaví, díky vašemu boji nebudou problémy tak markantní, jako je tomu třeba právě u vašeho otce. Čím dříve začnete s podporou růstu, tím lepší a tím dlouhotrvající výsledky budete mít.

Stres

Je toho na vás moc? Jak ve vaší práci, tak i u vás doma, nebo ve vašem běžném životě? Když se nedokáže uvolnit a neustále pociťujete napětí, nemá to negativní vliv jenom na vaši duševní kondici. Má to vliv i na fyzickou stránku vašeho těla. Konkrétně potom tak, že právě stres může způsobovat poměrně časté a také celkem výrazné padání vašich vlasů. Snažte se ve svém životě zvolnit, najděte si způsob jak odpočívat, stejně se snažte jako první pomoc na pár dní vysadit. Uvidíte, že se následně b budete lépe nejenom cítit, ale budete tak i vypadat.

Stravovací návyky a životní styl

Bohužel žijeme v době, kdy je možné současný životní styl označit jako takový, který není úplně ideální. Je to dáno nejenom tím, že žijeme ve spěchu, ale i tím, že se nevhodně a také nezdravě stravujeme. A to, že jíte špatné jídlo může mít také přímý vliv na to, že vám padají vlasy. Jak je to možné? Celkem jednoduše. Jde o to, že vaše tělo nemá dostatek vitamínů, které působí na to, aby vlasy nejenom rostly, ale které působí i na to, aby byly zdravé. Snažte se proto změnit své stravovací návyky. A pokud je to pro vás příliš složité, zkuste alespoň vitamínové doplňky stravy, které vám dodají vše potřebné.

 

Read more

Local News