Orientální Tantra masáže a jejich přínos pro naší duši

Share

Orientální Tantra masáže dostávají mnoho přívlastků. Tajuplné, magické, dobrodružné, erotické. Kromě relaxačního a uvolňujícího přínosu pro tělo mají hlubší pozitivní dopad na náš vnitřní svět. Zkušený masér či masérka pracující v meditativním naladěním probouzí energetické roviny propojené s naší myslí, emocemi, duší. Zajímá vás, jaký přínos mají, tyto mýty opředené rituály, pro náš vnitřní svět?

Orientální Tantra masáže, intuitivní rituál bez jasně daných pravidel

Nelze jednoznačně stanovit konkrétní postupy či pravidla, kterými by se při ní maséři řídili. Každá jednotlivá škola, salón nebo masér má vlastní tantrická tajemství, postupy a techniky práce.

Obecně se dá mluvit o proceduře, který zahrnuje uvítání, krátký rozhovor, relaxační techniky doteku, případně péči o intimní místa, rozvádění sexuální energie do celého těla, zakončení, závěrečnou relaxaci a případně sdílení prožitku klienta.

Důležité je, aby se dostalo vědomé pozornosti každému kousku masírovaného těla. Někdo používá doplňkové nástroje jako paví pera, kožešiny, hedvábné šátky nebo éterické oleje. Cílem je holisticky uvolnit celé tělo tak, aby jím mohlo proudit více životní energie. S touto technikou je spojeno také mnoho předsudků a lidé si ji často pletou s erotickou masáží, která poskytuje potěšení na zcela jiné úrovni.

Hlavními cíli jsou

· uvolnit psychiku a emoce

· získat bližšího vztahu ke svému tělu

· zvýšit vnímavosti vůči sobě

· rozproudit životní energii

· možnost zažít dosud nepoznané stavy těla i duše

· potenciál odstranění fyzických bolestí, psychických a emočních bloků

Osoba maséra je rozhodující pro kvalitu a intenzitu duševního prožitku

Předpokladem pro práci na hlubších úrovních naší bytosti, je dostatečně kvalifikovaná, vyspělá a zkušená bytost maséra. Ten by měl být během procesu v meditativním stavu a energetickém napojení na klienta. To přináší možnost vnímání jeho individuálních potřeb a intuitivních reakcí. Vybaven by měl být otevřeným srdcem, laskavým a jistým dotekem. Zásadní je atmosféra bezpečí a důvěry.

Vnitřní aspekty magického rituálu

Jedná se o masáž holistickou neboli celostní. Má vliv jak na rovinu fyzickou, tak emoční i duševní. Její provozování je, spíše než prací, posláním. Uměním bytí v přítomnosti propojující protikladné energie jin a jang. Spojením polarit přináší pocit celistvosti a hlubokého uvolnění na všech úrovních.

Na stres i proti depresi

Ta poctivě prováděná zbavuje klienta nahromaděného stresu. Ten se hodně usazuje například v oblasti pánve, se kterou umí tantra skvěle pracovat. Pozitivně přispívá v léčbě deprese. Aktivizuje léčivé procesy na hlubších úrovních bytosti, rozpouští emoční bloky a otevírá tělo nové energii, prožívání potěšení a radosti.

Učí nás přijímat vlastní tělo

Vytváří bezpečný prostor pro přijímání doteků, svého těla takového jaké je a tím nás smiřuje se sebou samými na úrovni těla i psyché. Úcta, respekt a bezpodmínečné doteky ze strany maséra jsou léčivé a pomáhají rozpouštět nahromaděné psychické a emoční bloky.

Dimenze božské sexuality

Umožňují prožívat sexuální energii na nové, nezvyklé rovině. Pomocí dechu a doteků pomáhá masér stimulovat a rozvádět tuto oživující energii po celém těle. To klientovi přináší jednak nevšední prožitky tak velkou dávku svěží vitality. Naše duše se může propojit se zdrojem, ze kterého prýští životní síla. Potěšení, které klient v během takové chvíle zažívá, není běžný sexuální zážitek, ale spíše extatický příliv radosti a energie. Absolutní přijímání, smíření, odevzdání, láska. Masáž sama je pouze součástí širšího tantrického učení, které kultivuje sexuální energii a mění náš život k lepšímu.

Orientální tantra masáže jsou intuitivním rituálem, který ovlivňuje především kvalita a vyspělost maséra, který je provádí. Jsou holistická a jejich léčebný potenciál zahrnuje kromě těla především nás vnitřní svět v podobě emocí, psychiky a duše. Pomáhají rozproudit životní energii, najít láskyplný vztah k sobě samému a otevírat nás hlubším úrovním radosti a lásky. Podělte se v komentářích o váš názor na tuto magickou proceduru. Zažili jste ji už někdy na vlastní kůži, nebo se na ní teprve chystáte?

Read more

Local News