Opravdu ostrý nůž? Vsaďte na švýcarskou kvalitu!

Share

Přemýšlíte o dárku pro tatínka, bratra, strýčka, kamaráda či kolegu z práce? Zkrátka jakéhokoliv muže? Pořiďte mu švýcarský nůž. Ten se doslova po zbytek jeho života stane jeho společníkem. Nezradí ho a za žádných okolností nenechá ve štychu.

Nejenom každý kuchař vám potvrdí, že práce v kuchyni s tupým nožem je téměř nemožná. Ostrý nůž je však nezbytný i pro řadu dalších činností.

Ostrý nůž občas potřebujeme všichni

Truhláři, řemeslníci, ale i my ostatní se tu a tam dostaneme do situace, kdy něco musíme přeříznout, zkrátit, upilovat či oloupat. S jakým povděkem pak z kabelky vylovíme kapesní nůž, na nějž je spolehnutí. Na základě jakých parametrů vybrat nástroj, který nám po celou dobu jeho životnosti bude dobře sloužit? Tedy řezat jako pravý švýcarský nůž? Poradíme vám.

Kvalitní nůž? Jedině švýcarský!

Jedněmi z nejkvalitnějších nožů trh celosvětově zásobují samozřejmě Švýcaři. Jsou přesní a precizní. A tyto vlastnosti následně přenášejí i na své produkty. Chcete-li opravdu kvalitní nástroj, měl by v hledáčku vašeho zájmu být švýcarský nůž Victorinox.

Jaký nůž zvolit?

V portfoliu značky, která mimochodem v současné době nože dodává i pro švýcarskou armádu, najdeme nože kuchyňské i víceúčelové. Nože s různou délkou čepele i různě širokým ostřím. Jaký nůž zvolit? Pro krájení ovoce a masa je vhodný model s hladkým a ostrým ostřím, se kterým na prkénko unikne minimální množství ovoce a šťáv. Při krájení masa sáhněte spíše po noži s čepelí s oválnými zářezy, které jsou zase zárukou toho, že na noži neulpí kousky masa. A jak na krájení drobných kousků? Zde je tajemstvím úspěchu precizně nabroušená čepel.

Nože víceúčelové

V portfoliu značky však najdeme i nože multifunkční neboli víceúčelové. Ty zvládají hned několik úkolů. Řežou, otevírají lahve i konzervy, pilují, šroubují, poslouží jako pinzeta i párátko. Zkrátka vás v žádné situaci nenechají ve štychu. Spoustu vychytávek ovšem najdete i v multifunkčních kleštích a kartách stejné velikosti, jako je karta kreditní. Tu pak můžete mít přímo v peněžence. Praktické že?

Read more

Local News