Oblíbené doplňky stravy pro muže

Share

I sebevíc zdravý životní styl v mnoha případech nedokáže pokrýt všechno, co lidské tělo vyžaduje ke svému bezproblémovému a správnému fungování. Zejména po stránce vitamínů a minerálů to nakonec může být celkem bída, i když je snaha očividná. Zkrátka toho potřebujeme víc, než kolik se toho nachází v zelenině nebo ovoci. A tak do hry nastupují doplňky stravy pro muže, které mohou dennodenně vyrovnat hladinu potřebného. Jenže jak je vybrat a které patří mezi nejoblíbenější?

Nezbytnost, kterou si žádá dnešní doba

Výživové doplňky stravy pro muže jsou klíčem k pevnému zdraví. A v dnešní době, jak by řekli mnozí experti, také nezbytností. Důvode ke tvrzení je jasný – mnohé potraviny, o kterých bychom řekli, že jsou nadupané živinami, tak prospěšné nejsou. Vlivem znečištění půdy a také přidávání chemikálií dochází k úbytku přírodních minerálů, navíc se zmiňovanými chemikáliemi přispívá do vínku civilizačním onemocněním. A tak užívání doplňků je skutečně zmiňovaná nezbytnost.

Jak poznat nejlepší doplňky stravy pro muže?

I vlivem toho, že dnešní doba skutečně žádá užívání doplňků stravy, trh nabízí řadu skvělých produktů. Zatímco některé účinné opravdu jsou, jiné si na to spíše hrají. A tak se nabízí otázka, jak poznat ty nejlepší doplňky stravy pro muže?

Klíčových je několik parametrů, a to:

  • složení,
  • celková kvalita výrobků a
  • vstřebatelnost.

Zatímco po stránce složení sledujte hlavně to, jestli se skutečně obsahuje dostatečné množství potřebných složek a jestli nejsou součástí spíše náhražky daných minerálů nebo vitamínů, s kvalitou výrobků a tím, jak ji rozpoznat, vám pomohou udělené certifikáty kvality, případně štítky biologického zemědělství.

Na klouby i na imunitu

Účinků výživových doplňků stravy je celá spousta. Schylovat se k nim začínáme hlavně ve chvíli, kdy potřebujeme posílit svůj imunitní systém. Zájem tedy o ně roste hlavně s příchodem zimy, ovšem užívat bychom je měli po celý rok. Imunita totiž nestojí pouze na výkyvech počasí, ale je odrazem našeho životního stylu. Pro její posílení hledáme takové doplňky, které obsahují spojení několika vitamínů, a to vitamínu C a D.

Sportovci nebo senioři vyhledávají spíše výživové doplňky stravy na klouby, protože zatímco jedna skupina klouby příliš přetěžuje, druhá strádá vlivem věku kolagen, jehož nedostatek se na pohybu značně podepisuje. V takovém případě mají být součástí složení nejen kolagen, ale i vápník a omega-3 mastné kyseliny, případně vitamín D.

Jaké doplňky stravy pro muže jsou oblíbené?

  • BrainMax S-Acetyl-L-Glutathione SAG
  • Geloren CAPS (kloubní výživa pro lidi)
  • MOVit Lutein Forte

Read more

Local News