Netradiční zážitky se žraloky a krokodýly

Share

Vyjet si na dovolenou a vyzkoušet si potápění mezi neškodnými mořskými živočichy, nebo pozorovat barvami hýřící korály může být pro někoho nuda. Naštěstí existují i jiné možnosti, které rozproudí mnohem více adrenalinu v krvi.

Třeba takový fenomén posledních let – potápění se žraloky. Čím dál tím více lidí fascinuje možnost setkat se tváří v tvář obávaným predátorům. Spustit se v kleci do vody a sledovat, jak kolem vás krouží proslulý žralok bílý, či jen tak volně proplouvat mezi jeho méně nebezpečnými kamarády je opravdovým lákadlem. Úžasné je, že mezi žraloky se může „vrhnout“ i zcela nezkušený potápěč. Stačí krátké školení o používání vybavení a hned následuje ponor v bezpečné kleci, nabízející úžasnou podívanou.

Ovšem abyste si toto dobrodružství mohli vychutnat na vlastní kůži, budete se muset vydat trochu dál než jen ke Středozemnímu moři. Nejvhodnější lokalitou pro tzv. shark diving je Jižní Afrika, Karibské moře či Velký bariérový útes při východním pobřeží Austrálie.

Ale jak se zdá, pro některé otrlé jedince je žralok málo vzrušující. Ve světě se totiž objevila novinka v těchto adrenalinových ponorech mezi nejrůznějšími zvířátky.

Tentokrát na vás čekají krvelační krokodýli. Ano, zdá se to neuvěřitelné, ale jedna z farem v Jihoafrické republice tento nevšední zážitek nabízí. Ve speciálně upravené kleci, která vydrží útoky krokodýlích špičáků, se spustíte do bazénku s křišťálově čistou vodou a pak už jen sledujete chování těchto obrovských plazů. A slovo obrovský je opravdu na místě, vždyť délka více než 4 metry už je opravdu děsivá, nemyslíte?

Read more

Local News