Nejodpornější a nejkontroverznější filmy všech dob

Share

Máte volné odpoledne a přišly na Vás sado-masochistické choutky? Jestli ano, je ten pravý čas na puštění si jednoho z nejodpornějších filmů naší dekády. Nevíte jaký? Zde máte přehlídku těch nejvíce nechutných.

1. Hostel (2005)

Eli Roth a Quentin Tarantino, zajímavá kombinace a vznikl i vskutku zajímavý film. Samotný film vypráví pozoruhodný příběh dvou kamarádu z vysoké. Ti se chtějí vydat za dobrodružstvím skrze Evropu, ve kterém si chtějí užít spousty alkoholu a sexu. V průběhu příběhu oba nakonec zamíří na místo, kde by se měl nacházet ráj lehkých a krásných slečen. Ovšem to, kam dorazí, se vůbec nepodobá jejich vysněné představě. Zdánlivě slastný sled událostí vystřídá kruté procitnutí v realitu. Oba cestovatelé jsou ponořeni do koloběhu drastické situace, která má podobu té nejtemnější a nejzvrácenější lidské duše. Pokud máte slabší žaludek, nedoporučuji. Každičký detail je zde zaznamenán bez jediného úhybu kamery.

2. Lidská stonožka (2009)

Vyloženě úchylný film, ve kterém se 2 kamarádky vydají též na cestu po Evropě. V Německu se jim porouchá auto – při hledání pomoci narazí na vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí spoutány v podzemní nemocnici, kde si je pod palec vezme mís Umučení Kristatní šílený německý chirurg. Ten má vskutku bujnou představivost a dostal zajímavý nápad. Jeho nápad tkví v tom, že z dvou dívek a několika dalších uvězněných udělá pomocí chirurgického zákroku lidskou stonožku.

3. Srpski film (2010)

Jeden z nejkontroverznějších filmů vůbec. Podle mnohých je to jasný král nejodpornějšího filmu všech dob. Srpski film je zvrácenost sama o sobě – šokuje – zneklidňuje. Pokud jste zcela normální, tak na film ani nevydržíte koukat. Samotný děj je poměrně chudý – ve zkratce jde o vyprávění vyčpělého srbského porno herce, jemuž nabídl temný muž onu zajímavou nabídku za slušné peníze. Následuje sled nejrůznějších sexuálno-sadistických událostí, z nichž Vám spadne brada. Vše je tak zvrácené až to bolí. To se prostě nedá popsat, to se musí vidět.

4. Umučení Krista (2005)

Mel Gibson se dal na režii a dopadlo to vskutku velmi zajímavě. Samotný film Umučení Krista vypráví posledních dvanácti hodinách života Ježíše z Nazaretu. Jeho následnou zradu Jidášem a následné mučení. Mučení, ano mučení tvoří minimálně 50% filmu. Ovšem nepůjde jen o klasické úhyby kamery, zde je vše maximálně autentické a vy budete prožívat bolest společně s Kristem. Film sklidil velmi pozitivní i negativní názory. Každopádně jde o jedno z nejkontroverznějších kinematografických děl vůbec.

5. Saló aneb 120 dnů sodomy/ Braindead / Tetsuo / Mazací hlava

Další 4 zmíněné snímky rozhodně nemohu opomenout. Jde sice o filmy starší jak 20 let ovšem nesmazatelně se zapsaly do světové kinematografie jako nejkontroverznější snímky.

Pokud máte chuť si udělat „chutný večer“, tyto klasiky by ve vašem repertoáru neměly chybět. 

Read more

Local News