Nejlepší rekreační sport? Bruslení

Share

Lidé v poslední době sportují čím dál více a je to jenom dobře. Člověk 21. století totiž prosedí spoustu času u počítače, a tak je třeba nějak doplňovat pohyb. Otázkou zůstává, jakou formou. Spousta mladých se zavírá do posilovny – je sice hezké, že dělají něco pro svou postavu, ale proč netrávit čas sportováním na čerstvém vzduchu? Venku se dají provozovat aktivity, co vám pomohou ke štíhlejší postavě i svalům. Jednou z nich je in-line bruslení.

Jako malí jste jistě i vy hrávali hokej na rybníku. Tak co si trochu zavzpomínat na dětská léta a zahrát si in-line hokej? Jde o skvělou letní zábavu, i když než se vydáte hrát, měli byste brusle už trochu ovládat. Pády na asfalt totiž bolí daleko více než na led, kdy na sobě máte několik vrstev oblečení.

Najděte správné místo

Než začnete chodit na in-line hokej, pořiďte si brusle a choďte si zajezdit na cyklostezku. Ve velkých městech se cyklostezky rozrostly jako houby po dešti, a tak jistě najdete nějakou i ve vaší blízkosti. Případně postačí rovná hladká méně frekventovaná silnice. Dávejte však velký pozor na provoz a také na terén. Cyklostezky bývají na kolečkové brusle přizpůsobené, vedou většinou po rovince či přes mírné kopečky. Od silnice tohle čekat nemůžete.

Pořiďte si dobré brusle

Hodně udělají také brusle. Pokud si pořídíte větší kolečka na brusle, pojedete rychleji, pohyb bude celkově snadnější. Na to myslete, jestliže se chystáte chodit bruslit s dětmi. Dětské brusle mívají kolečka menší, a tak je prostě nemožné, aby vám dítě stačilo. Na druhou stranu menší kolečka jsou lépe ovladatelná, což by se vám hodilo při hokeji. Rozmyslete si tedy své priority. Chcete si užívat bruslení při západu slunce, nebo spíš blbnout na hokeji?

Při druhé variantě se určitě podívejte do sortimentu BauerHockey.cz, protože většího specialistu na hokejové vybavení byste v ČR hledali jen těžko. Najdete u nich však také brusle s velkými kolečky. Je nejvyšší čas nakupovat, ať si je před zimou ještě stihnete užít!

Read more

Local News