Nechte si zpracovat odhad ceny nemovitosti zdarma

Share

Pokud se rozhodnete prodávat nemovitost na vlastní pěst, velmi brzy narazíte na první velký problém. Jakou cenu vlastně stanovit? Nesmí být ani příliš vysoká, abyste neodradili všechny zájemce, ani nízká – nechcete se přece připravit o výdělek. Stanovit správnou výši ceny je pro laika velmi složité.

Pro odhad ceny nemovitosti byste museli vzít v úvahu celou škálu proměnných: stav bytu, vybavení, přítomnost výtahu, balkonu, garáže, sklepa, lokalitu a občanskou vybavenost v ní, stáří nemovitosti (zvenku i zevnitř), zateplení, energetickou náročnost a v neposlední řadě také ceny podobných objektů v dané lokalitě. Prozkoumat tohle všechno by vám zabralo strašně moc času. Odborníci na to mají své nástroje.

Odborníci mají pro odhad ceny nemovitostí své analýzy

Odborní odhadci pracují s databázemi realitních kanceláří, v nichž se nachází desítky tisíc prodaných nemovitostí. Vidí, za kolik se jaké byty a domy prodávaly, mohou využívat cenové mapy, kde pro konkrétní lokality vidí prodejní ceny. Když k tomu přidáte ještě letité zkušenosti z realitního trhu, stanovit správnou cenu pro odhadce není až takový problém.

Za odhad ceny nemusíte nic platit

Bojíte se, že si odhadce řekne za svou službu pěknou pálku a vy zbytečně přijdete o peníze? Realitní kancelář Maxima nabízí odhad nemovitosti úplně zdarma, všechno navíc vyřešíte online. Stačí vyplnit formulář, kde uvedete informace o dispozicích, stáří, vybavení, lokalitě apod. Odborník využije výše zmíněné nástroje a prozradí vám, kolik byste si měli říct.

Ani za služby realitní kanceláře se někdy neplatí

Maxima nabízí i další své služby prodejcům nemovitostí zdarma. Nastavila model, kdy za služby realitního makléře platí kupující, vy tedy za nemovitost dostanete celou částku, neodečítá se žádná provize makléři. Přitom vám ušetří tolik času – nebudete muset sepisovat inzerát, fotit prostory, jednat se zájemci atd. Pomoc ze strany realitní kanceláře určitě zvažte, nebudete zklamaní.

Read more

Local News