Návyky lidí, kteří se těší pevnému zdraví

Share

Víte, jaké je tajemství lidí, kteří vypadají zdravě? Existuje deset rad, jak dosáhnout zdravého a tím pádem i lepšího vzhledu. Kromě toho, že vám to bude slušet, se budete i dobře cítit. Nebojte se, není to nic náročného a zvládne to každý, stačí podstoupit pár kroků, které zaručují úspěch.

1.      Vidí život z té světlejší strany

Zdraví lidé jsou optimističtější, myslí pozitivně a nehledají na všem jen chyby. Z banální situace si dokážou vzít to lepší a řídí se heslem „všechno zlé je pro něco dobré“. Neplýtvají časem a energií stěžováním si. Nepříjemnosti berou sportovně a právě díky duševní pohodě vypadají mnohem zdravěji nežli pesimisti.

2.      Rádi cvičí

Pro někoho to může vyznít jako scifi, ale lidé, kteří vypadají zdravě, rádi a často cvičí. To znamená, že necvičí jen proto, že musí, ale proto, že je to baví. Vybírají si takový způsob sportu, který je naplňuje a ve kterém nachází potěšení. Z toho vyplývá, že když si najdete pohybovou aktivitu, která vás bude bavit, budete se k ní znovu a znovu vracet a tím uděláte mnoho pro své zdraví. V životě funguje vše jednodušeji, když děláme věci, které nás těší, ale zároveň působí příznivě na naše zdraví.

3.      Připraví si zdravé jídlo předem

Jednou z nevýhod zdravého stravování je skutečnost, že příprava pokrmů zabere více času. Je přeci o dost jednodušší zajít si na oběd do bufetu. Jenže jsou to většinou jen plané výmluvy, zdravý pokrm si můžete udělat den předem a ještě si udělat zásoby do mrazáku. Chcete-li vypadat zdravě, je nezbytné konzumovat vhodné potraviny.

4.      Zdraví jako priorita

Toto je asi nejdůležitější zvyk zdravých lidí. Dělají vše proto, aby byli zdraví. Zabývají se zdravým životním stylem. Chápou, že zdravý je dar, nikoliv samozřejmost. Zdraví je tím nejdůležitějším co v životě máme, neboť bez něho ztrácí všechno ostatní význam. Může to znít jako klišé, většinou to pochopí jen lidé, kteří jej na nějaký čas ztratí a o to víc si ho potom dokážou vážit. Přitom právě díky zdravému životnímu stylu můžete mnoha závažným nemocem předejít.

5.      Nezdravé potraviny jedí s mírou

Zdraví lidé se nevyhýbají potravinám, které jim chutnají. Nicméně si dokážou uvědomit, že daná potravina není zdravá a jedí ji jen občas a v malých dávkách. Snaží se jíst zdravě, ale občas vychutnají jídlo, které mají rádi a o to více si ho váží. Z toho vyplývá, jíst můžete cokoliv, ale převažovat by měly zdravé potraviny a ty nezdravé si dát jen za odměnu.

6.      Nevěří dietám

Zdraví lidé si dobře uvědomují, že účinek každý diety je jen dočasný a brzy následuje takzvaný jojo efekt. Tito lidé vědí, že zdravý život si zaslouží dlouhodobé řešení.

7.      Obklopují se ostatními zdravými lidmi

Zdraví lidé mají tendenci vyhledávat lidi, kteří sdílejí podobný životní styl. Hledají si sobě rovnocenné partnery.

8.      Nemají rádi výmluvy

Řídí se heslem „ten, kdo se rád vymlouvá je málokdy dobrý pro něco jiného“. Přebírají odpovědnost za své činy, ze kterých nikdy neobviňují ostatní. Nevyčítají druhým, že nežijí zdravě, jako ony.

9.      Dopřejí si dostatek spánku

Dobře vědí, že lidé, kteří trpí nedostatkem spánku, jsou více unavení a méně produktivní. Absence spánku se odráží i na jejich vzhledu. Proto si dopřávají alespoň 8 hodin spánku denně.

10. Jedí zdravé svačiny

Svačina je základ, proto zdraví lidé jedí mezi jídly něco malého, ale zároveň zdravého. Například, sušené ovoce, zeleninu, syrové ovoce a ořechy. Vyměňte sladké čokoládové tyčinky za některé z těchto pokrmů a budete se cítit lépe. 

Výše uvedené zvyky jsou jen orientační, zkuste si je pročíst a zjistit, zda alespoň některý z nich je vám blízký. Pokud ne, měli byste se nad tím pořádně zamyslet.

Read more

Local News