Nátěr střech – prevence je základ!

Share

I o střechu je třeba pečovat. Pravidelný nátěr střech se postará o jejich delší životnost! Postarejte se o to, aby se stala dobře vypadajícím doplňkem vašeho domu a navíc ho i účinně chránila.

Střecha je dennodenně vystavovaná vrtkavým vlivům počasí, změnám teplot, vlhkosti a přímému slunečnímu záření. Každou střechu je proto potřeba čas od času kontrolovat. Nejlepší obranou proti problémům a různým neduhům, které mohou střechy trápit, je prevence. Bohužel mnoho majitelů rodinných domů na pravidelný nátěr střech zapomíná.

Nátěry střech se netýkají jen těch kovových a plechových

Majitelé domů s kovovými a plechovými střechami většinou ví, že je čas od času, ideálně po každé zimě hned, jak odtaje sníh, nutné střechu zkontrolovat a pravidelně obnovovat její nátěr. Těmto střechám hrozí kvůli častým změnám teplot a usazování nečistot koroze. K poškozování střech dochází především během dlouhých mrazů, po kterých přichází obleva a kusy ledu a zmrzlého sněhu se posouvají po střeše. Pravidelná kontrola střechy tak má za cíl podchytit korozi v nejranějším stádiu.

Nicméně na pravidelnou péči nesmí zapomínat ani majitelé domů se střechami z klasických pálených tašek, z asfaltových pásů aj. Rez, nepořádek na krytině a poškození střechy se nám může postarat o velmi perné chvilky. Není nic příjemného uprostřed zimy zjistit, že protéká střecha. V tu dobu je navíc oprava velmi komplikovaná, takřka nemožná.

Nelákají vás výšky? Pozvěte si na nátěr střech profíky

Pokud si na nátěr střechy z jakéhokoliv důvodu netroufáte, nezoufejte. Každého nelákají výškové práce a jako laik nemusíte mít ani přehled ve správných barvách. Na nátěry střech se používají speciální ochranné barvy. Z hlediska bezpečnosti, časové náročnosti i odbornosti je lepší oslovit profesionály – odbornou firmu, která se přímo výškovými pracemi a nátěry střech zabývá.

Read more

Local News