Co nás čeká a na co se můžeme těšit v roce 2018?

Share

Pro mnoho řidičů je v dnešní době přítomnost kvalitního zábavního systému poskytujícího špičkovou reprodukci hudby a mluveného slova či další možnosti zábavy při jízdě stejně důležitým parametrem jako silný motor. Není proto divu, že výrobci nechtějí své potenciální zákazníky zklamat a každoročně zásobují trh novými a novými modely svých zařízení, která se snaží přesvědčit fanoušky nových technologií o výhodnosti jejich koupě. V mnoha případech se opravdu jedná o zařízení, jež ozdobí interiér každého vozu, a především pak posunou zážitek z jízdy na další, vyšší, úroveň. Na co se tedy můžeme v nadcházejícím roce těšit a z čeho budeme moci při dalším vylepšování našich miláčků počítat?

2018 – nový rok, ještě lepší autorádia

Prakticky všechny firmy dodávající na trh autorádia (nebo lépe řečeno automobilové zábavní systémy) již uvedly své modelové řady pro rok 2018. Je tak již jasné, že i letos bude na výběr mnoho zajímavých produktů, ze kterých nebude snadné (v tom nejlepším slova smyslu) si vybrat jeden konkrétní model, hodně co nabídnout má totiž většina z nich. Nový design i nové funkce nepochybně osloví celou řadu těch, kdo se v interiéru svého vozu nespokojí s ničím menším než s tím nejlepším a nejnovějším.

Nové řady, nové modely

Přelom roku si coby příležitost k uvedení svých nových modelových řad nenechaly utéct ani takové značky jako Pioneer, Kenwood, Alpine či Macrom.

Nová řada autorádií Macrom zahrnuje modely označené čísly 4000, 6000 a 9000 v různých verzích bez přehrávače disků či s CD nebo DVD mechanikou a rozličnými funkcemi. K až 6.8“ velkému displeji pak směrem od nejnižší k vyšším verzím přibývají funkce jako Bluetooth, externí mikrofon, GPS navigace, režim CarPlay s Apple iPhone či Android Auto v případě Androidu. Nabídka je to široká a zajímavá.

Nezahálel ovšem ani Pioneer, i jeho nové modely jsou nabyté funkcemi a pyšní se i skvělým designem podpořeným širokými možnostmi podsvícení včetně dvou nových barev – oranžové a bílé. U vyšších modelů zaujme HDMI vstup a podpora Mirror Linku či vysoká kvalita reprodukce zvuku díky 3 pásmové aktivní výhybce. Vybírat lze z mechanikových i bezmechanikových jednotek a pozadu nezůstává ani líbivý design.

Autorádia Kenwood vsadila především na vybroušení designu k praktické dokonalosti. Bohaté funkce jsou samozřejmostí, nyní navíc ve skutečně skvělém designu. U většiny modelů se setkáte s podporou formátu FLAC, kterou ocení především hudební gurmáni, NFC propojení se smartphony je potom další zajímavostí dostupnou u modelů vyšší kategorie.

Hodně zajímavá je i nová řada autorádií Alpine. Ať už se jedná o modely tradičního autorádiového designu nebo trendy dotykové obrazovky, vždy je zde cítit elegance, která obohatí kabinu každého auta. Rok 2018 bude zkrátka na nové, zajímavé modely autorádií bohatý a máme se na co těšit.

Table of contents

Read more

Local News