Nábytek v dětském pokoji může být praktický i krásný

Share

V útlém věku se děti drží výhradně v těsné blízkosti rodičů i za cenu někdy hodně stísněných podmínek. Ačkoliv se vám může zdát toto období nekonečné a ve skrytu duše toužíte po chvíli klidu a samoty, vězte, že i vaše dítko povyroste a začne se hlasitě dožadovat ryze svého osobního prostoru. Bude chtít svůj dětský pokoj.

Pro každého něco jiného

Při zařizování dětského pokoje nejspíš budete vycházet z několika faktů. Zaměříte se na to, jak stará vaše ratolest je, zda jde o copatou holčičku, nebo ukřičeného kluka. Samozřejmě si přejete, aby pokoj korespondoval s naturelem dítěte a plně vyhovoval jeho zálibám. Chcete, aby dětský nábytek obsahoval co nejvíce úložného prostoru a zároveň byl stylový a nadčasový. To není zrovna lehký úkol, co říkáte?

Postel hraje prim

Ať už ale máte doma sotva chodící usměvavé sluníčko, nebo třeba náročnějšího školáka, postel v dětském pokoji prostě nemůže chybět. Vybírejte takovou postel, jejíž součástí jsou kvalitní rošty a matrace. Patrové postele a postele s úložným prostorem jsou skvělé, jestliže potřebujete vměstnat do jednoho pokoje dvě a více dětí. Máte-li ale možnost a chcete být prudce originální, neváhejte pořídit dětskou postel v rozmanitých tvarech. O čem je řeč? Postel auto rozzáří vašemu dítěti oči a vykouzlí úsměv na rtech. A navíc už nikdy nebudete muset malého nezbedu každý večer nahánět na kutě. Do této krásné dětské postele se totiž pohrne samo. Nemějte obavy, postel auto není určena jen pro chlapečky. I malé cácorky si v nabídce najdou auto podle svých představ.

Psací stůl na malování i na úkoly

Jestliže vaše dítko ještě není školou povinné, možná vám připadá pořizování psacího stolu do dětského pokoje tak trochu zbytečné. V takovém případě určitě nemusíte pořizovat velký psací stůl s mnoha zásuvkami a dalšími vychytávkami. Zauvažujte ale nad rostoucím stolem. Ten je výhodný díky svým vlastnostem. Má polohovatelnou psací desku a jde nastavit i výškově. Věřte, že vaše dítě ocení prostor pro své malůvky a i vy budete jistě rádi, že už nečmárá po zdech.

Věnujte výběru nábytku a doplňků do pokoje vašeho dítěte patřičnou pozornost. Nechte ho usínat s pocitem, že jeho prostor je takové malé království, kde najde vše, co potřebuje a chce.

Read more

Local News