Moderní výcvikové pomůcky jsou čím dál oblíbenější

Share

V dnešní době je výcvik psa jednodušší než kdy dříve. Chovatelé mohou k tomuto účelu zakoupit různé moderní výcvikové pomůcky, které výcvik psa zjednoduší a zefektivní. Velmi oblíbené jsou například elektronické výcvikové obojky, protištěkací obojky, nebo elektronické ohradníky.

Mnoho chovatelů ztrácí při výcviku svých čtyřnohých kamarádů pevné nervy. V takových případech často dochází k fyzickým trestům, které na psa působí kontraproduktivně. Naštěstí dnes trh nabízí širokou škálu moderních výcvikových pomůcek, které předcházejí podobným problémům a zefektivní výcvik vašeho psa.

Elektronické výcvikové obojky

Elektrický obojek jako výcvikovou pomůcku doporučují i kynologové. Většina obojků nabízí 3 základní funkce: zvukový signál, vibraci a elektrostatický impulz s možností regulace intenzity. Neposlušný pes je zpravidla nejdříve upozorněn zvukovým signálem. Když nereaguje, následuje vibrace a elektrostatický impulz, který však pro něj není bolestivý. Je pouze natolik nepříjemný, že pes raději uposlechne váš příkaz.

Protištěkací obojky

Zejména u majitelů psů, kteří bydlí v panelových domech, je neustálé štěkání jejich čtyřnohého kamaráda nepřípustné. K nápravě tohoto problému velmi efektivně poslouží protištěkací obojek. Jakmile zařízení zaznamená psí štěkání, upozorní psa prostřednictvím elektrostatického impulzu, podobně jako u výcvikového obojku.

Elektronické ohradníky

Pokud váš pes často utíká z vašeho pozemku, podhrabává plot, ničí záhony atp., pomůže vám elektronický ohradník, který je často označován jako tzv. „neviditelný plot“. Díky elektronickému ohradníku snadno vymezíte hranice prostoru, ve kterém se váš pes smí pohybovat. Když se pes přiblíží ke stanovené hranici, je upozorněn zvukovým signálem. Při neuposlechnutí a překročení hranice rovněž následuje elektrostatický impulz.

Obchod Výcvikové obojky

Uvažujete o pořízení některé z výše uvedených výcvikových pomůcek? Elektrické obojky, protištěkací obojky i elektronické ohradníky zakoupíte například v obchodě Výcvikové obojky v Koněvově ulici v Praze 3, kde vám odborný personál ochotně poradí s výběrem vhodného produktu na míru vašim potřebám.

Read more

Local News