Máte rádi eleganci a styl? Vyberte si ten pravý nábytek

Share

Vytvořit stylové, přívětivé a zároveň pohodlné bydlení je velká výzva. Promýšlení, plánování i samotné nákupy, případná montáž a rozestavování nábytku nám zaberou značné množství času. A zejména při zařizování celého domu či bytu najednou se jedná o nezanedbatelnou investici. Proto nechceme šlápnout vedle a volit kompromisní řešení.

Jaké trendy převládají u moderního nábytku?

V současnosti se uplatňuje spíše vzdušné pojetí interiéru. Přezdobeným obývacím pokojům s vitrínkami plnými broušeného skla a porcelánových sošek již dávno odzvonilo. To ale neznamená, že by náš domov měl připomínat neosobní a sterilní kancelář. Naopak, pohodlí a přívětivost jsou v kurzu. Dispoziční řešení prostor by mělo vždy co nejlépe odpovídat našim potřebám, jaké barevné ladění místností, nábytek a doplňky zvolíme, závisí čistě na našem osobním vkusu.

Výrazné barvy, Provence nebo Hygge styl?

Máme-li blízký vztah k přírodě a zároveň toužíme po moderním, komfortním a účelně zařízeném domově, je pro nás jako stvořené takzvané Hygge bydlení, které má svůj původ na severu Evropy. Skandinávský nábytek se vyznačuje jednoduchou elegancí. Stoly a stolky, židle, skříně, police i postele jsou často vyrobeny ze světlého přírodního dřeva. A přirozené odstíny, jako je béžová, šedá či hnědá, převládají i u čalounění. Nemusíme se bát ani zakomponování moderních doplňků či umělých kožešin.

Francouzskou romantiku podkreslenou vůní levandule si můžeme přenést i do panelového bytu. Stačí ladit nábytek a atmosféru do stylu Provence. Nábytek by měl být bílý nebo v světlých pastelových barvách, nemusíme se bát ani romantických vzorů a řezeb. Podobně laděny jsou i textilie, vhodný je zejména motiv levandule a jemných kvítků. V místnosti nesmí chybět ani stylové dekorace.

Pestré barvy se nehodí jen do dětského pokoje. Máme-li je rádi, můžeme i je dopřát v celém interiéru. Jen je třeba volit takové kombinace, které se nám budou líbit i za několik měsíců. A do ložnice raději volíme nábytek i malbu v barvách, které zbytečně nedráždí smysly.

Read more

Local News