Létejte do celého světa za skvělé ceny

Share

Pánové, nechcete jenom sedět doma a chcete poznávat svět? Zajímavá místa, zajímavá jídla, nebo památky a místní kulturu? Je to stále jednodušší a také stále levnější. Stačí si pořídit letenky levně a vyrazit. Kam? V podstatě kamkoliv, jelikož létat dnes není problém do celého světa. A jak zajistit, že daná cesta bude cenově výhodná? Na to se podíváme společně.

Sledujte akční slevy jednotlivých aerolinek

Kolik existuje leteckých společností? Je jich na několik desítek. A jelikož se snaží konkurovat také cenou, je celkem jasné, že budou pravidelně přicházet s různými slevovými nabídkami. Díky nim je možné získat letenky třeba o několik desítek procent levněji, než jsou jejich běžné ceny. U letů v rámci Evropy můžeme mluvit o úspoře stokorun. Když se podíváme na letenky do USA, tak zde už mluvíme o úsporách, které jsou v řádech několika tisíců korun. Ušetřené peníze tak můžete využít třeba jako kapesné, nebo si za ně zaplatit jídlo, či ubytování. Díky tomu není problém cestovat i s omezeným rozpočtem.

Nebojte se kombinovat různá letiště

Praha, Brno, ale i Pardubice nebo Ostrava. To jsou letiště, která jistě znáte. Z nich se do světa létá celkem často. Stačí ale vyrazit za naše hranice a můžete odletět za podstatně nižší cenu. A to bereme v potaz i náklady na cestu na zahraniční letiště. Řada z nich navíc není zase až tak výrazně vzdálená. Mezi dobré tipy patří:

  • Vídeň
  • Mnichov
  • Norimberk

Toto je trojice letišť nejznámějších. Nejde ale o místa jediná. Když budete hledat a nebudete se bát odletu odjinud, může to také přinést zajímavou úsporu. A to i o několik desítek procent, v porovnání například s Prahou.

Nízkonákladové letecké společnosti jsou hitem

Je pravdou, že u delších letů může být problém s celkovou pohodlností přepravy. Když ale půjde o lety kratší, jsou nízkonákladové společnosti ideální volbou. Jako příklad mohou posloužit stále populárnější letenky do Říma. Ty lze pořídit za cenu okolo tisícovky. A jelikož let netrvá nijak dlouho, je nízkonákladová letecká společnost ideální volbou. Platí se u ní hlavně za přepravu z jednoho místa na druhé. Nikoliv za řadu doprovodných služeb, které by vše zbytečně zdražovali. Díky jejich rozmachu můžeme říci, že se let po Evropě vyplatí více, než třeba cesta:

  • Autobusem
  • Vlakem
  • Autem

Nakupujte ve správný čas

I to rozhoduje, kolik bude vaše letenka stát. Pokud máte v plánu létat z nejlepší ceny, je dobré letenku pořídit s dostatečným předstihem. To jsou ceny minimální. S tím, jak se blíží termín odletu, cena letenek může růst. Dobré je také vyrazit mimo hlavní sezony. Mnohdy rozdíl jednoho týdne znamená rozdíl úspory v několika stovkách, i tisících. Zde ještě jednou připomeňme i akce aerolinek. Obvykle jsou spojeny s konkrétním termínem daného letu. Právě během něho je vhodné výlet absolvovat. Obvykle jsou akce v termínech i několika měsíců a tak můžete bez problémů plánovat dle svých potřeb.

Nebojte se přestupu

Když budou lety celkem optimálně navazovat, nemusíte se obávat ani dlouhého čekání, ani se nemusíte obávat toho, že byste navazující let zmeškali.  A proč se dívat i na přestupní lety? Jelikož v konečném součtu mohou být levnější, než přímý let. To proto, že můžete tímto způsobem kombinovat dvě levnější letecké společnosti a tak ušetřit. Mějte na paměti, že mnohdy vyjde taková kombinace výhodněji i přesto, že ve vzduchu budete trávit více času, i přesto, že celkově naletíte delší vzdálenost. Souvisí to hlavně s tím, že můžete kombinovat více nízkonákladových aerolinek, zatímco přímé lety obsluhují společnosti kvalitnější, kde sice máte více komfortu, ale musíte si za něho značně připlatit.

 

Read more

Local News