Květinami se dá usmiřovat i svádět

Share

Nemluví s vámi? Pošlete jí kytku. Dlouho jste se neozvali? Začněte květinou. Potřebujete řešit nepříjemnou situaci? Navoďte lepší atmosféru kyticí. Zásilkové služby s květinami dnes fungují jako nikdy před tím. Tři minuty na objednávku a luxusní kytice růží či jiných čerstvých květin již míří na místo, kam jste si zvolili.

Vybíráte květiny? Řiďte se květomluvou

Gerbera: Tato velice krásná, ale přitom strohá květina, symbolizuje upřímnost. Chcete se omluvit za svoji lež? Pošlete kytici s gerberami.

Růže: Symbolika růží je mnohem složitější než u ostatních květin. Mění se totiž podle jejich barvy. Bílá růže symbolizuje nevinu a čisté svědomí. Červená je vyjádřením lásky, ale i vyjádřením poděkování. Žlutá růže naznačuje žárlení a obavu. Oranžová je projevem touhy.

Gladiola: Cítíte se pod tlakem ze strany partnerky? Právě gladioly umí požádat o čas a říct – „Nespěchej na mne.“

Karafiát: Už dávno není zprofanovanou květinou předlistopadových let. Ale jeho květomluva je složitá jako u růží. Liší se totiž podle barvy věnované květiny. Bílý karafiát vyjadřuje touhu po lásce i nedočkavost konečně se vyjádřit. Žlutý mluví o zklamání. Voňavý červený karafiát je květinou přátelství. Ten bez vůně oceňuje krásu protějšku, i když jen tu povrchní – venkovní.

Orchidea: Málo se ví o květomluvě orchidejí. Právě ony umí požádat o odpuštění. Chcete-li se tedy zeptat – „Mohu obměkčit tvé srdce? “, pošlete orchidey.

Lilie: Jsou to další vnitřně složité krásky. Co barva, to jiný vzkaz obdarované. Bílá lilie mluví – „Věřím tobě a ne pomluvám.“ Červená nabádá ke skromnosti. Zlatá lilie zpívá o vroucné lásce. Avšak oranžová a žlutá jsou problematičtější. Žlutá vyčítá falešnou krásu a oranžová mluví dokonce o nenávisti.

Chryzantéma: Je krásnou, obvykle doplňkovou květinou kytic. Je květinou přátelství a pokud je bílá, je i květinou pravdy.

Frézie: Další oblíbená květina, ať už jako doplněk jiných, nebo hvězda především jarních vazeb. I ona umí mluvit a říká – „Neztrácej naději.“

Amarylis: Tato vzácná nádherná květina je snad nejpyšnější květinou vůbec. Pýchu ale nevyčítá. Spíše říká, že jsme na obdarovaného či obdarovanou pyšní.

Doručení květin po Praze expres a levně

Už víte, jakou květinu poslat. Teď překvapte! Nádhernou vazbu sezónních květin i obrovskou kytici růží objednáte a doručíte díky službě Cityfleur.czDoručení květin po Praze funguje 7 dní v týdnu od pondělí do neděle, a to včetně svátků. Květiny se doručují v čase od 9 do 20 hodin na jakoukoliv pražskou adresu, kterou uvedete v online objednávce.

Objednaná kytice může být v Praze doručena již za 3 hodiny od objednávky. Aby byla kytice dopravena adresátovi ještě v týž den, je nutné, aby byla objednána a zaplacena do 16:00 daného dne. Jinak bude doručena v následující den. Doprava kytice na místo určení v Praze stojí pouhých 99 Kč. Ve všední den je možnost doručení i do 90 min od objednávky.

Ani doručení kytice do zahraničí nebylo nikdy snadnější

Chcete potěšit někoho mimo Prahu? Nebo dokonce doručit květiny do zahraničí? Co tak do Japonska, na Kubu, nebo třeba jen na Slovensko? Všechno je možné. A opět stačí objednat květiny přes internet. Takže i když před vámi vaše vyvolená odletěla třeba pár tisíc kilometrů daleko, kytice ji zastihne tam, kde se právě nachází. Nesnažte se neshody spravit SMS-kou. Krásná kytice květin doručená v zahraničí jí vyrazí dech naprosto zaručeně.

Kytice „udobřovačky“ aneb Jakou kytkou oslnit

Kytice ve tvaru srdce z 35 červených růží a s dominantní orchidejí „vyžehlí“ každý problém. Velkým designovým hitem je i kytice Cadeira z fialových růží, červenobílých lilií a rudých alstromerií, doplněných kontrastně zelenými prvky. A pokud jí zatím jenom nadbíháte a chcete, aby to vypadalo přece jen méně formálně než žádost o ruku, pošlete jí kytici slunečnic. Ty okouzlí především „městské dívky“, pro které je slunečnicový lán doslova romantickým snem. A co říká květomluva slunečnic? Prosí obdarovanou, aby polevila ze své přehnané hrdosti.

 

Read more

Local News