Když nám žena odjede

Share

Tu a tam se může stát, že muž na nějaký ten čas osiří a zůstane doma úplně sám. Žena zkrátka někam odjede na delší časový úsek a muž se tak bude muset postarat mnohdy nejen sám o sebe. Při tomto scénáři se naplno projeví mužův instinkt lovce a trosečníka, který zůstal úplně sám v džungli zvané život.

 

U nás mužů se naplno projeví, jak jsme schopni takto krizovou situaci začít řešit. První varianta je, že již dopředu tušíme že, onen časový úsek bez ženy bude problém. Druhá skupina mužů se v duchu začne tajně radovat z toho, že si konečně trochu odpočinou a zregenerují svou obranyschopnost před neustálými verbálními výpady své ženy. To se ovšem šeredně mýlí.

Všem musí být hned na začátku jasné, že ačkoliv žena domácnost opouští, již dopředu si v hlavě utvoří obrázek, jak by měla vypadat při jejím návratu. A realizací těchto představ pověří právě chudáka muže, před kterým stojí těžký úkol. Bude se totiž muset stát ženou i mužem v domácnosti na plný úvazek. Často totiž uslyší věty: „A oprav ty dvířka od skříňky zatím co tu nebudu. A také by si měl zalévat mé bonsaje a vyplevelit záhonky.“ Tyto věty bývají vyřčeny jedním dechem, aniž by se žena zamyslela nad tím, jak těžké je pro muže měnit svůj gender několikrát za den.

Dalším velmi nepříjemným problémem jsou děti. To jsou ti malý tvorové neustále pobíhající po domácnosti a vyžadující pozornost. Ačkoliv se to může zdát neuvěřitelné, je potřeba je pravidelně krmit, mýt, vodit do školek a škol, a věnovat se jim. Proto celodenní sezení u fotbalu a popíjení pivečka s přáteli bude vždy doprovázeno otázkami, ve stupnici vysokého C, které nebudou dávat smysl. Příkladem může být věta: „A tatí, proč má tvoje limonáda tu pěnu a ta moje ne?“ Mistrové v přežívání volí strategii odevzdávání těchto malých tvorů na nějaký čas ke svým matkám a otcům, popřípadě k matkám a otcům své ženy.

Dalším problémem je lednička. Ta musí být neustále zásobována. Výhodou však je to, že brokolici a bio jogurtíky mohou bez jakýchkoliv problémů vystřídat buřty a rybí saláty v majonéze. Dávejte si také pozor na to, abyste těsně před ženiným návratem odstranili veškeré potraviny potažené plísní. Naučte se však podle encyklopedie, či internetu, rozpoznat sýr typu camembert.

 

Nyní nezbývá nic jiného než jen popřát štěstí a pokud byste začínali mít pocit, že situaci přestáváte zvládat, pusťte si toto video. Roztomilá koťátka zvednou náladu každému a tvrdý chlap si je může pustit jedině, když je doma sám.

Read more

Local News