Jeďte na dovolenou do Zlína

Share

Přemýšlíte o tom, kam vyrazíte na svou příští tuzemskou dovolenou? Máme pro Vás tip v podobě metropole Valašska – město Zlín, které Vám má co nabídnout, ať už preferujete dobrodružné či odpočinkové pojetí dovolené.

Zlín leží na úpatí Hostýnských vrchů a chráněné krajinné oblasti Chřiby, město tak z velké části „obepínají“ stromy porostlé stromy, které Zlínu dávají „kanadský“ ráz. Naopak jako v Manchesteru si budete připadat při procházce městem, zejména při toulkách objektem bývalých baťových závodů a ulicemi osazenými baťovými domky.

Domov HC PSG Zlín i FC Fastav Zlín

Pokud jde o „chlapskou“ zábavu, ve městě je dostatek sportovního využití, domácí hřiště zde má fotbalový i hokejový tým hrající nejvyšší hokejovou soutěž, resp. 2. nejvyšší fotbalovou soutěž. Vyrazit samozřejmě můžete i na túru do okolních kopců, ať už se jedná o známou pouť na kopec Svatý Hostýn, na kterém stojí stejnojmenná bazilika či výstup na Brno, nejvyšší bod Chřibů.

Síly můžete načerpat přímo ve Zlíně – v Amenity Wellness Spa

Ve chvíli, kdy se rozhodnete začít hýčkat své tělo, je Vám přímo ve Zlíně k dispozici hotel Amenity Wellness Spa, jehož součástí je místními obyvateli oblíbené wellness centrum, nabízející saunový svět, whirpool i masáže. Samotný hotel je umístěn na třídě Tomáše Bati, pár minut chůze do centra města. K hotelu se dostanete snadno vozem (hotel má své vlastní parkoviště) i trolejbusem (kousek od hotelu je zastávka Bří Janků) vyjíždějícím kousek od autobusového a vlakového nádraží.

Pokud toužíte přímo po lázeňských procedurách, můžete navštívit nedaleké Luhačovice, čtvrté největší lázně v České republice, které nezřídka hostí prominentní návštěvy.

Udělejte ze Zlína destinaci Vaší příští tuzemské dovolené

Ve Zlíně a okolí se nebudete nudit, ať už jste vyznavači dobrodružného pojetí dovolené či odpočinku ve wellness centru. Město je dostupné vlakem jak na trase z Brna, tak Prahy, jezdí sem i autobusy společnosti Student Agency. Snadno se sem tedy dostanou i ti z Vás, kteří nedisponují vlastním automobilem. Pokud pojedete vozem, bude pro Vás jistě dobrou zprávou to, že přímo až do Otrokovic (kousek od Zlína) vede dálnice.

Udělejte tedy ze Zlína destinaci Vaší příští dovolené.

Read more

Local News