Jdete pracovat do ciziny? Nechte si vrátit daně

Share

Jít za prací do ciziny je skvělá možnost, jak si vydělat opravdu nemalé peníze. I proto mnoho lidí tato varianta láká. Hlavně potom muže, kteří se dobře hodí i na různé nekvalifikované práce. Jenom málokdo ale ví, že taková možnost práce v cizině může být spojena i s celou řadou dalších výhod. A ty souvisí s daněmi. Je to třeba nárok na vrácení daní z UK, tedy z Velké Británie. A podmínky, které s tímto souvisí, jsou celkem benevolentní.

Stačí totiž splnit třeba toto:

  • byli jste zařazeni ve špatné daňové třídě
  • pracovali jste ve více zaměstnáních
  • nebyli jste zaměstnáni během celého roku

Je i řada dalších zemí

Není to však jenom Velká Británie, ale jsou to i četné další prestižní lokality, kde lze o tuto možnost požádat. Velmi oblíbené je třeba sousední Německo, kde jsou podmínky podobné těm v Británii. Stále více lidí jezdí ale i jinam, a to do Holandska. Jste-li na tom stejně, určitě by vás progresivní daně Nizozemsko měly maximálně zajímat. A proč? Jelikož se dozvíte nejenom to, že výška daňových odvodů může být vyšší než 50 procent. Můžete se také dozvědět i to, že i zde máte nárok na vrácení.

Stačí k tomu jediné, a to splnit dané podmínky a také podat si na konci daňového roku konkrétní žádost.

Nechcete do ciziny? Vydělejte si jinak

I když je cizina lákavou možností, ne vždy je pro každého dobrou volbou. Zvláště pokud zde jako muži máme závazky, rodinu, nebo přátelé a kamarády. Můžeme tak zkusit jiné možnosti výdělku. Cestou k tomu je rozjetí vlastního byznysu. I zde mohou pomoci odborníci. Vypracují vám podklady pro založení s.r.o., které tak získáte rychle a jednoduše. A co by mělo být následujícím krokem?

Určitě dobrá účetní, jelikož i ta pomůže s daněmi. I v rámci českých firem je řada možností, jak je vcelku dobře optimalizovat.

A díky tomu platíte státu méně a tím více zůstane právě vám samotným.

Read more

Local News