Jaké dárky máme rádi? Ty, které jsou vtipné a smysluplné

Share

Ale pozor! Pantofle s Homerem Simpsonem již třetí Vánoce po sobě – to by bylo skutečně příliš. Zkuste teď, milé dámy, přijít s něčím jiný. Co kdybyste nám věnovaly zlatou cihlu?

Zlatá cihla, která rozesměje, a je přitom pravá

Zlatou cihlu třeba já osobně koupím letos bráchovi. Nejsem přitom nijak zazobaný. Víte, že lze věnovat zlatý slitek, což je oficiální název pro zlatou cihlu, o hmotnosti pouhého jednoho gramu? Slitek je přitom exkluzivně zabalen, pochází ze Švýcarska, a jde skutečně o ryzí 24 karátové zlato. Umíte si představit tu radost a smích, když takový dárek muž rozbalí? Zlatý slitek lze kdykoliv zpeněžit, takže jde vlastně o originálně věnované peníze. Stojí přitom pouhých 1434 Kč. A když jej brácha neprodá, kdoví, třeba bude mít za 50 let mnohonásobně větší hodnotu. Což se dá předpokládat, protože cena zlata dlouhodobě rosteZlaté slitky jsou super dárek, i když mají jen 1 gram.

Medaile nejen pro sportovce

Dalším skvělým nápadem je věnovat medaili, která má na sobě jméno obdarovaného. Přesněji medaili mincovního typu – tedy vlastně investiční minci. Stříbrná vyjde ani ne na tisícovku, zlatá je o dost dražší. Říkáte si, že je to spíše dárek k svátku? Proč ne, ale zrovna o Vánocích si projevujeme lásku a úctu, takže darovat stříbrnou medaili se jménem je krásným, hodnotným a opět vtipným dárkem i pod stromeček.

Mince do sbírky i jako investice

Stříbrné a zlaté mince jako dárky dokážou obohatit numismatickou sbírku, nebo se stát „základním kamenem“ té nově založené. Numismatika není jen vášeň, ale i dobrá investice. Investiční mince dokážou být dokonce lepší investicí než slitky drahých kovů. To proto, že jejich hodnota může být časem nejen cenou kovu, ale získat i sběratelskou či historickou hodnotu.

Dárky pro muže v podobě medailí, ať již těch se jmény, s různými oblíbenými sportovními motivy, se symboly štěstí, s tzv. ryzím přáním – to vše jsou dárky, které vykouzlí úsměv obdarovaného a současně jsou velice hodnotnými. Takže si užijte bohatého Ježíška.

Read more

Local News