Jak získat výhodné havarijní pojištění?

Share

Povinné ručení musí mít každý řidič, ale auto neochrání. To umí havarijní pojištění, které lze s povinným ručením propojit a díky dalším trikům tak ušetřit nemalé peníze.

Dá se ušetřit na “havarijku“? Dali jsme do kupy několik zajímavých tipů, které vám ušetří peníze. 

Výše pokrytí vs cena

Možná jste nevěděli, že tento typ pojištění si můžete sestavit podle svých potřeb. Pojistíte se jednoduše jen proti tomu, co vám dle vašeho mínění hrozí nejvíce. Tím tak nebudete riskovat, že budete platit za pojištění, jenž pravděpodobně nevyužijete a neoceníte. Není třeba platit zbytečně, ale váš výběr by neměl být dán pouze cenou.

Velká většině pojistek nabízí pro své klienty výhody a cenové bonusy, zvažte, zda “zvýhodnění“, za které si v konečném důsledku připlatíte, opravdu potřebujete. 

Hledejte kompromis mezi cenou pojištění a riziky, před nimiž vás bude “havarijko“ krýt.

Tip! Na havarijní pojistku získáte slevu zejména v případě, kdy už u pojišťovny iPojištění.cz máte uzavřených smluv více.

Maximální krytí je pro někoho pohodlná možnost

Jsou řidiči, kteří vyžadují od své pojistky maximální možné krytí ( tzv. all risk pojištění). Taková pojistka pokryje běžná rizika, s nimiž se může řidič setkat. V rámci maximálního krytí rizik jsou klientům nabízený výhody v podobě asistenčních služeb zdarma.

Tip! Vyberte si nejvýhodnější havarijní pojištění podle výrobce

Pravidelně si nechte odhadnout cenu vozu

nehodaI když máte v garáži fungl novou káru, její hodnota bude pro vás až příliš rychlým tempem klesat. Cena nového vozu klesne během prvního roku používání až o polovinu. Z toho důvodu si nechte každý rok přecenit hodnotu auta v pojistce na nižší částku, která bude aktuální ceně vozu odpovídat.

Není výhodné jezdit s autem v hodnotě 300 tisíc korun a platit za něj pojistku, jako kdyby mělo hodnotu 700 tisíc korun. 

Pakliže vás potká nehoda, nebo budete okradeni, pojišťovna bude plnit podle hodnotu vozu v době nehody/krádeže. Nepomůže vám, že jste platili pojistku na vyšší hodnotu vozidla.

Volba výše spoluúčasti

Obecně platí, že čím vyšší je spoluúčast, tím je nižší cena pojistky. Spoluúčast je procentní vyjádření škody, jenž bude pojistitel platit ze svých vlastních prostředků. Nejčastěji se výše spoluúčasti pohybuje mezi 5 – 10%, nejvýše je možná až 30% hranice.

Pokud je spoluúčast nulová, zaplatíte vysokou částku za havarijní pojištění. 

Read more

Local News