Jak vytvořit fototriko?

Share

Každý už se dnes může stát designérem triček. Pro vlastní potisk triček se najde spoustu důvodů. Darujte svým blízkým trička s fotografiemi jejich rodiny, známých nebo třeba domácích mazlíčků. Školní třídy si mohou nechat potisknout vlastní trička s vtipným obrázkem, nebo třeba věnovat tričko s fotkou oblíbené paní učitelce nebo panu učiteli. Firmy často potřebují trička s vlastním potiskem, aby vytvořily stejnokroj pro zaměstnance nebo na různé propagační akce. Party kamarádů nebo třeba vodáci si nechávají potisknout trička s fotkou, aby se na společných výletech odlišili. Ať máte s tričkem jakýkoli úmysl, pomůže vám při jeho plánování a tvorbě pár následujících rad.

Tip: Pokud nepatříte zrovna mezi kreativce, není třeba se do výroby na vlastní pěst nutit. Naštěstí můžete koupit vtipná trika levně a jednoduše na několik kliknutí. A to nejen trika, ale také vtipné polštáře s potiskem přesně podle vašeho vkusu.

Výběr z množství barev i motivů

Pro své tričko musíte zvolit barvu, velikost a motiv. Barev budete mít na výběr velké množství. Všechna trička s vlastním potiskem nemusí být bílá. V nabídce je i modrá, červená nebo černá. Při výběru barvy myslete na to, jakou fotografii plánujete na tričko tisknout. Pokud bude hodně světlá a barevná, nejlépe vynikne na bílém nebo černém tričku. Naopak například černobílé fotografie budou pěkně ladit s barevnými tričky. S barvami souvisí i to, kdo bude tričko nakonec nosit. Pokud bude pro děti nebo školní třídy, nemusíte se bát barev. Pokud je to tričko s logem seriózní firmy, nejlepší volbou bude bílá. Velikosti vlastního trička volte také podle budoucího majitele. Na výběr je z dětských, dámských i pánských velikostí.

Podle účelu, za jakým tričko vzniká, volte motiv. Motiv je takové šablona nebo styl trička, který pak ještě dotvoříte vlastními fotkami nebo obrázky. Můžete vybírat z různých stylů a rámečků, nebo si zvolit jen prázdnou šablonu a na tričku se vyřádit. Šablony pro foto na tričko jsou většinou s rodinnými motivy, nebo s veselými postavičkami po skupiny kamarádů. Třídní trička mají svůj speciální motiv, stejně tak i firemní trička s logem. Po výběru motivu, můžete upravovat vaše fotografie a váš projekt v online editoru. Tam máte možnost přidávat k fotografiím nápisy nebo různé obrázky.

Kvalitní materiál je pro tisk důležitý

Aby tričko s vlastním potiskem za něco stálo, myslete na kvalitu materiálů i fotografií. Nejlepší tisk je na trička ze 100% bavlny. Ta jsou také poté nejpříjemnější na nošení. Dobře sají pot a zároveň jsou prodyšná. Vaše foto na tričko vybírejte co nejkvalitnější. Obrázky s malým rozlišením by nevypadaly po tisku dobře. Raději si tedy dejte tu práci a vyfoťte se na dobrý fotoaparát, než investujete do trička, které byste nechtěli kvůli kvalitě fotografie nosit. Investice do fototrika ale není velká. Ceny se pohybují od 119 do 199 korun.

Více na adrese empikfoto.cz.

Read more

Local News