Jak si najít práci? Nemusíte kvůli tomu běhat po úřadech

Share

Ve volbě vaší profese byste měli mít volnou ruku. A neměli byste se dostat do situace, kdy se cítíte sklíčení, pod silným tlakem, nedocenění nebo nedostatečně placení. I když musíme přijmout fakt, že práce je nutnost, měla by nás bavit. Práce je něco, co potřebujeme všichni. Ať vás živí práce Praha nebo práce v jiném městě, je to nezbytnost.

Kdo se v práci nijak neseberealizuje, prožívá stagnaci

Člověk musí někam profesně růst. Pokud tomu tak není, je na čase hledat jinou práci. Nemusíte hned na Úřad práce, který vás zřejmě napadne jako první. Práci vám nabídnou také portály. Mezi nejvýznamnější patří https://www.hitprace.cz/ a https://cz.jobimi.com/

A mnohdy za patové situace může také vedení, které hrne na své zaměstnance jeden úkol za druhým. Potom logicky pokulhává také osobní život. Vydávání pokynů nikomu na produktivitě nepřidává. Klesá tím mimo jiné také kreativita zaměstnanců.

Jak by měl fungovat dnešní koncept firem?

Firmy by měly přiznat, jak je důležité a přínosné dát svým lidem svobodu a podporovat je v jejich osobním rozvoji. To povzbuzuje zaměstnance, aby byli samostatně odpovědní, nadšení a komunikativní se svými kolegy. Tím se lépe vyrovnají s neúspěchy a rychleji se poučí ze svých chyb.

Chceme se cítit užiteční

Většina z nás chce přispět k něčemu konstruktivnímu a být nápomocný druhým lidem. Je to lidská přirozenost. Placené zaměstnání je jen jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout.

Lidé po celém světě dobrovolně vykonávají neplacenou práci pro ochranářské a ekologické skupiny, charitativní organizace i jiné podpůrné akce.

Nicméně není to pořád práce, která nás uživí. Všichni bez rozdílu musíme být někde zaměstnaní. Pokud tedy práci hledáte – práce Liberec nebo Praha, navštivte naše výše zmíněné portály.

Read more

Local News