Jak nalepit kamenný obklad?

Share

Kamenný obklad je originální a jedinečný materiál, který se používá pro obklad fasád, domů, plotů, exteriérových stěn a dalších prostor. Díky přírodnímu kamennému obkladu umíte na jakémkoli místě vytvořit jedinečný a originální estetický vzhled..

Přírodní obkladový kámen je výjimečný materiál, který se snadno kombinuje s jinými kameny. Získává se štípáním nepravidelných tvarů. Je odolný, ekologický a nevyžaduje téměř žádné náklady na údržbu. Jak nalepit kamenný obklad jednoduše a s vynikajícím výsledkem?

Lepení kamenného obkladu vyžaduje trpělivost a kreativitu. Kámen před lepením řádně očistěte od prachu a různých nečistot. Můžete jej pokládat na paletu kde jej hromadně očistěte proudem vody. Rovněž je třeba očistit i podklad, na který budete kámen lepit. Můžete jej napenetrovat pro lepší přilnavost lepidla.

Kamenný obklad dle svého vkusu

K lepení použijte flexibilní lepidlo, které při po rozmíchání nemělo spadnout ze zednické kelny. Před samotným lepením si přiložte k podkladu kámen abyste si byli jisti, že vám každý kousek zapadne do mozaiky. Na každý kámen naneste 1-2 cm lepidla po celé ploše. Mezi nalepené kameny vkládejte dřevěné kolíky, které budou kámen držet, aby nespadl do vytvořené mezery.

Když lepidlo vyschne, vyjměte kolíky. Přichází řada na spárování. K tomu budete potřebovat spárovací pryžovou nálevku. Spárovací malta by měla jednoduše vytékat z nálevky. Zaplňujte celou spáru tak, abyste nenechali žádný kousek prázdný. Když spárovací malta vyschne očistěte zbytku gumou na stírání. Očištěnou maltu můžete projít štětcem, abyste docílili její hladkosti.

Lepení kamenného obkladu urychlíte tím, že na podklad nalepíte první kámen, který se tvarově hodí do mozaiky. Během celého lepení se snažte udržovat kamenný obklad v čistotě. Odstraňujte z něj lepidla a jiné nečistoty.

Read more

Local News