Jak na výběr nábytku do dětského pokojíčku

Share

Všechny děti rostou tak rychle, že ani nestačíte mrknout a z miminka je batole, z batolete předškolák a z předškoláka malý žáček. Čas neúprosně plyne a způsobuje řadu změn v životě dítěte. Jednou z nich je výměna postýlky v ložnici za vlastní dětský pokojíček. Dalo by se říci, že toto je ve většině případů pozitivní změna pro všechny. Pokud se vás tato fáze rodičovství aktuálně týká, určitě jste se už zamysleli nad tím, jaký nábytek děťátku do jeho nového útočiště pořídit. Několik rad a nápadů v oblasti interiérového designu dětského pokoje vám přináší následující článek.

Postel versus postýlka

Asi tím nejdůležitějším kouskem, který v novém pokoji nesmí chybět, je dětská postel. Zprvu bude možná náročné dítě naučit spát v posteli, ale nemějte strach, všechno chce svůj čas. Původní postýlku můžete uložit do sklepa pro případ, že si pořídíte novou ratolest. Dětské postele se dnes prodávají v různých provedeních. Vybírat je možné z klasických dřevěných postelí s úložným prostorem nebo bez něj, jednopatrových či dvoupatrových lůžek, nebo třeba z tzv. domečkových postelí. Hitem posledních let zůstávají postele ve tvaru aut, které ocení zejména chlapečci. A pokud je vaše dítko na postel ještě moc malinké, můžete mu pořídit polštářkový mantinel do postýlky. Ten zamezí, aby se miminko bouchlo při převalování během spánku. Polštářky navíc krásně zútulní postýlku, takže miminko bude spinkat jako bavlnce.

Nábytek vybírejte z kvalitního materiálu

Jelikož jsou děti velmi zvídavé a kreativní, často se stává, že nový dětský nábytek nevydrží příliš dlouho. Abyste se vyhnuli tomuto problému, bude zapotřebí zabrousit do obchodu, který nabízí dětský nábytek z masivu. Tento materiál patří k nejodolnějšímu, který lze v rámci tohoto typu zboží na trhu sehnat. Škrábancům, oděrkám nebo malůvkám na nábytku se nevyhnete nikdy, ale díky použití kvalitního materiálu mu alespoň prodloužíte životnost. Dětský dřevěný nábytek tohoto druhu seženete například u společnosti Banaby CZ. Tato firma se zabývá nejen prodejem vybavení pro nejmenší, ale také klasického nábytku či lůžkovin a dekorací. Pro maminky a tatínky ze Slovenska je k dispozici slovenský eshop Banaby SK.

Read more

Local News