Jak být gentlemanem i po setmění?

Share

Zúčastníte se večerní akce a tak trochu tápete v tom, co si vlastně po 18. hodině vzít na sebe? Poradíme vám, jak se blýsknout na každé společenské “šarádě“.

Večerní nóbl párty jsou většinou sešněrované přísným dress codem.

Jak vypadat správně, abyste neurazili a zároveň nevypadali, že jste na takové akci poprvé? Dáme vám několik praktických tipů.

Tmavý oblek nutností! Tmavý oblek je na společenských událostech pravidlo, předpis i zvyklost, přes které vlak nejede. Tedy svůj světlý oblek, který vám vážně sekne a byl neuvěřitelně drahý, dejte hezky zpátky na ramínko.

Tmavým oblekem se rozumí černý, tmavě modrý, bez vzoru. 

 

Jak vypadat stylově a budit zdravou a potěšující dávku pozornosti?

Ještě na chvíli zůstaneme u toho tmavého obleku. Důležitým aspektem je jeho střih. Volte spíše slim variantu, která obecně lépe padne, v tmavě modré barvě – vypadá dobře a má jí méně mužů. Máte oblek šitý na míru? Zdůrazněte tento fakt drobným detailem, rozepnutý poslední knoflíček u rukávu saka dá najevo (všem zasvěceným), že nemáte jen tak ledajaký oblek.

vecerni-akce-1Pod sakem bílá a dokonale padnoucí košile (slim fit). V ideálním případě s mírně otevřeným límečkem, bez kapsičky, s dvojitými manžetami na manžetové knoflíčky.

Další neporušitelné pravidlo. Boty mějte vždy černé! Máte-li v rukou hnědé či jakékoliv jiné, nazujte si je a běžte do obchodu pro ty černé. Vybírejte hladké, černé oxfordky. Vyhněte se semiškám a lakovkám.

+ Jaké ponožky? Důležité formální akce a události, kde se to bude jen hemžit suchary a konzervativci vyžadují černé ponožky. Máte-li chuť vyniknout, ne však riskovat překombinování, zkuste vínové, tmavě modré nebo s jemným vzorem.

Pásek s jednoduchou sponou, z hladké černé kůže je sázkou na jistotu. Nezapomeňte, že pásková spona by měla barevně ladit s manžetovými knoflíčky a hodinkami.

Doplňky a důležité detaily

V kostce se držte následujícího: kapesníček do kapsy saka vždy, pánské náramky v žádném případě. Jedinými povolený doplňkem jsou hodinky či knoflíčky na manžetách.

Co se kravaty týká, naším favoritem jsou černé, slim pánské vázanky, které vypadají se slim oblekem prostě stylově.

Malý tip na perfektní dotáhnutí outfitu. Pánské motýlky i manžetové knoflíčky za příjemné ceny pořídíte v e-shopu pro muže estilosabroso.cz

Nezapomeňte na upravený vous, účes a spodní prádlo (nikdy nevíte, jak večer dopadne). Zn. Bezchybně, ale bacha na křečovitost. 

V kapsách nic nenoste (peněženka by měla být ultra tenká a kapesníky si vezměte dva, jeden na klasické použití a druhý na možné nehody). Nejlepším řešením je tenké pouzdro s kreditkou, občankou a nějakou tou hotovostí.

Nekuřte. Většina akcí je nekuřácká.

Read more

Local News