Fitness pro každého i pro vás

Share

Léto už se sice překlopilo do druhé poloviny, do plavek už tedy nikdo hubnout nemusí, tak si oprávněně můžete klást otázku, proč byste ještě měli cvičit.

Důvodu je pravděpodobně více, než si myslíte.

Většina tzv. civilizačních nemocí vzniká mimo jiné nedostatkem pohybu. Je jedno, jestli chodíte sportovat ven, či upřednostňujete návštěvu fitness centra, takřka jakékoliv pravidelné cvičení vám zvýší šanci na delší život bez nemocí. Zvláště pro boj s obezitou, kterou trpí 40%-60% Čechů, je pohyb velmi důležitý. Velmi účinným způsobem, jak shodit přebytečná kila, je kinesis.

Kinesis je komplexní systém na procvičení celého těla. Pokud patříte mezi lidi, kteří nemají rádi stereotyp, kinesis by mohlo být pro vás to pravé ořechové – nabízí totiž přes 400 různých samostatných cviků.

Člověk je tvor společenský, a přestože díky sociálním sítím si člověk snadno udržuje a buduje přátelské vztahy, chatování přes facebook či výměna tweetů osobní kontakt nenahradí. Sportováním můžete zabít hned dvě mouchy jednou ranou. Udržujete se fit a navíc můžete budovat vztahy, zvláště ve fotbale či hokeji je kladen důraz na tým a spolupráci mezi hráči.

Většina mužů v dnešní době nemá uspokojivý vztah se svým otcem, což se odráží na jejich sníženém sebevědomí. Jednou z mnoha možností, jak si vybudovat zdravý vztah k sobě samému, představuje právě fitness. Neustálé překonávání sebe sama a nucení se do činnosti může pomoci zvednout sebevědomí každému. Zvláště mužům se vyplatí investovat čas do posilování. Vypracované svaly z posilování se líbí snad každé ženě, a co jiného by muži mělo dodat odvahu a sebevědomí, než zvýšený zájem opačného pohlaví.

O civilizačních chorobách už byla jednou řeč, avšak opakování je matka moudrosti, navíc tentokrát se na fitness a civilizační choroby podíváme z jiného úhlu. Deprese je jedna z mnoha civilizačních nemocí. Říkáte si, jak spolu souvisí fitness a deprese? Při cvičení naše tělo vyplavuje koktejl hormonů, které pozitivně ovlivňují naší náladu. Endorfin, dopamin a další hormony vyplavované v průběhu cvičení způsobí, že se po něm cítíme velmi spokojeně. Navíc deprese často pramení z pocitu osamělosti, a jak už bylo zmíněno výše, při fitness můžete navazovat vztahy.

Návštěvou fitness centra, třeba zrovna Sportcentra Delfín či sportováním venku, si utužíte fyzické i psychické zdraví, pokecáte s lidmi a ještě se po vší té dřině budete zaslouženě cítit dobře.

delfin-1

Tak na co ještě čekáte? Vyrazte do fitness centra Delfín ještě dnes!

Read more

Local News