Fakta a mýty o repasovaných počítačích

Share

V současné době je o repasované počítače a notebooky obrovský zájem, ostatně není se čemu divit, protože jsou k dostání za přijatelnou cenu. Nicméně o těchto zařízeních koluje i spousta mýtů, na které se v následujících řádcích podíváme.

Značka vypovídá o kvalitě počítače

Omyl. I významné značky jako Dell, Lenovo a HP mají ve svém produktovém portfoliu low-endové modely, a proto je lepší zaměřit se spíše na technickou specifikaci než na výrobce jako takového. Úplně nový produkt s optimálními technickými parametry vás může vyjít docela draho, a proto je dobré podívat se na repasované notebooky. Důvod je jednoduchý. Repasují se především výkonné modely, a tak za zlomek ceny dostanete funkční stroj, který zvládne i náročné operace.

Procesor s vyšší taktovací frekvencí je rychlejší

Procesor a jeho výkon je závislý hned na několika věcech, přičemž taktovací frekvence není nejdůležitější vlastností, jak si spousta uživatelů myslí. Takové pravidlo platilo spíše před dvaceti lety, ale v dnešní době byste se měli zajímat spíše o architekturu.

Čím více jader má procesor, tím je rychlejší

Další mýtus. Počet jader není rozhodující, protože některé 4jádrové procesory jsou výkonnější než 8jádrové. Jádra zkrátka nerozhodují o tom, jak je procesor kvalitní. Opět platí doporučení, že je lepší zaměřit se na architekturu.

Repasované notebooky nejdou s dobou

Samozřejmě, technologie se inovují a zdokonalují. I tak pětileté repasované počítače jsou mnohdy lepší než nějaký nový model v obchodě. Při repasování se totiž vymění důležité komponenty, a tím se ještě počítač zrychlí. Spíše záleží i na tom, jakou modelovou řadu zvolíte.

Jestliže hledáte internetový obchod, kde koupíte repasované notebooky a počítače, podívejte se do nabídky e-shopu pocitacezababku. Poskytuje na všechny produkty záruku a na trhu působí od roku 2005.

Read more

Local News