Do botníku každého muže by měly patřit i kopačky

Share

Nebaví vás nesmyslné běhání a nejste ani příznivcem neustálého šlapání do pedálů? Zahrajte si fotbal. S kolegy, s kamarády, či u vás na chalupě – není snad vesnice, kde by se fotbal mezi místními nehrál. Nezapomeňte však, že vaše nohy potřebují vhodnou obuv – kopačky.

Fotbal baví snad všechny muže, i když třeba jen pasivně u televizních přenosů fotbalových utkání, nebo u nějaké zábavné hry. Avšak fotbal je i geniální formou pohybu. Nevyžaduje fanatismus běžců a cyklistů, nemusíte se jít ztrapňovat do posilovny.

Nejste zrovna štíhlý jako proutek? Nevadí. Najděte si partu stejných spoluhráčů, pokud se mezi šlachovitými hochy necítíte nejlépe. Ale možná to nebude nutné. Fotbal hrají staří i mladí, štíhlí i ti při těle. Do takto smíchaných mužstev zapadnete, i když nejste zrovna atlet.

Jako u každého sportu však platí, že dobrá výbava je důležitá proti nehodám a následkům při sportu. U fotbalu jde zejména o naše nohy. Potřebujeme proto vhodné kopačkykteré z nás sice Maradonu neudělají, přece nás však vylákají na vzduch a přesvědčí, že zadýchat se u sportu není cesta k infarktu, ale právě naopak.

Když kopačky, tak od profesionálů

Tak jak nejde vyrazit běhat v polobotkách či jezdit na kole bez něj, neměli byste se ani do fotbalu pouštět bez základní výbavy – bez kopaček. Základním parametrem pro jejich výběr je vhodnost toho kterého modelu pro povrch, na kterém budete hrát. Sálové kopačky se samozřejmě od těch na zatravněné fotbalové hřiště liší. Sned největší výběr kopaček najdete v e-shopu R-gol.cz. Vyberou si zde rekreační hráči, pravidelně hrající amatéři i profesionálové.

Dobrých a tradičních značek kopaček je poměrně hodně. Většinou značka přichází s nějakým specifikem, díky kterému si snadno najde své fanoušky. Tradičními jsou kopačky Nike, Adidas, Puma, rozvíjí se nabídka New Balance, podceňovat není zapotřebí španělskou Joma. Hitem jsou japonské kopačky Mizuna, na trávník se vrátila i legendární Diadora.

Pro ty, co se raději postaví do branky

I když svůj odpor vůči běhu nepřekonáte ani pokud půjde o fotbal, nemusíte se tohoto sportu vzdávat. Stále je přece pro vás místo v brance. Tady si však ke kopačkám přidejte jako vybavení i brankářské rukavice. V tomto případě totiž potřebují chránit i vaše ruce.

TIP: Zkuste brankářské rukavice BU1

Při výběru brankářských rukavic nemusíte chodit nikam daleko. BU1 je česká značka, která se prosadila nejen na našem, ale rovněž na polském trhu. Brankářské rukavice BU1 jsou značkou, po které se nebojí sáhnout ani profesionální hráči. Vynikají perfektním materiálem a pestrým výběrem modelů. Dělí se zejména podle typu šití a rovněž podle použitého latexu.

Read more

Local News