Deset věcí, které se na veřejnosti nedělají

Share

Jste muž, tak se podle toho chovejte a neztrapňujte se nezdvořilými či ponižujícími výjevy na veřejnosti! Co se na veřejnosti povazuje za neslušné se dočtete v následujícím článku.

10. Obdivovat se v zrcadle

Jistě, váš biceps je veliký a břišní svaly pevné, ale vaše milostná aférka se zrcadlem v posilovně je prostě hrozná. Jdete-li po ulici a díváte se na svůj odraz všude, kde to jde – v autě, ve výloze, přestaňte… Samozřejmě se můžete podívat do zrcadla, jestli nemáte brokolici mezi zuby nebo čokoládu na tváři, ale abyste se permanentně okukovali není „chlapské“.

9. Šťourat se v nose

Často vidíme chlapíka v zaparkovaném autě vedle nás dloubat se v nose. Když konečně něco najde, smotá to mezi prsty do kuličky a odcvrnkne to pryč. Když už máte potřebu si vytáhnout z nosu holuba, udělejte to alespoň s papírovým kapesníkem.

8. Sedět s překříženými nohami

To dělají pouze ženy. Tím, že si „natěsno“ překřížíte nohy dáváte najevo, že mezi nimi toho moc není. Jakž takž se dá tolerovat překřížení nohou „zeširoka“. Je to často pohodlné a máte k dispozici „stoleček“ na noviny.

7. Otírat si nos bez kapesníku

Vždy mějte po ruce alespoň jeden balíček kapesníků. Pokud nemáte a potřebujete si otřít nos, zeptejte se člověka vedle vás. Pokud vám kapesník nepůjčí, riskuje, že mu pár holubů přistane na botě.

6. Rvát se

S kamarády jsme se prali na základní a popřípadě i střední škole. Nicméně od dospělého muže se očekává společenské chování a do toho rvačky prostě nepatří. Pokud i přesto máte nutkání se s někým přetahovat, přihlaste se do řecko-římských zápasů nebo do jiného bojového sportu.

5. Zvracet

Jestliže se z alkoholu pozvracíte na veřejnosti, příští den ráno uslyšíte samé uštěpačné poznámky. Navíc prozradíte, že toho váš žaludek moc nevydrží. Pokud tedy nechcete zažít faux-pas a stát se terčem výsměchu, běžte se vyblít někam, kde vás nikdo neuvidí, popřípadě na záchod.

4. Hádat se s přítelkyní

Možná máte oprávněný důvod, proč se se svou dívkou hádat, ale všichni okolo uvidí původ rozepře pouze ve vás. Pokud jste ve větší skupině známých lidí, trochu jim tím rozhodíte náladu a navodíte napjatou atmosféru. Nechte si to na doma.

3. Drápat se v zadku

Každý asi ví jak nepříjemný je pocit, když vás svědí zadnice a stojíte v přeplněném autobuse. Není to příjemná situace a vy si myslíte, že vyletíte z kůže. Hlavně se nedrbejte! Pomůže, pokud začnete půlky zatahovat a povolovat.

2. Viditelně čůrat

Jste ve městě a nemáte se kde „vyprázdnit“, tak to nedělejte na rohu nějaké budovy, kde chodí lidé. Je to nespolečenské a někdo by mohl vidět vaši chloubu.

1. Brečet

Jediné místo, kde můžete na veřejnosti brečet, je pohřeb. Ale opravdu vám musí téct slzy, když jdete s přítelkyní na romantickou komedii? Všichni jsme různě citliví a pokud se někdo dokáže dostatečně vcítit do situace, neznamená to, že pod ním musí být loužička slz.

Read more

Local News