Chutnou kávu vygeneruje pouze kvalitní a čistý přístroj

Share

Káva je pro valnou část obyvatelstva naší planety doslova nezbytností, bez které nemohou vůbec fungovat.

Vzhledem k tomu, že dnes již k její výrobě existuje celá řada kvalitních kávovarů, může si udělat dostatečně chutný nápoj skutečně každý. Ovšem pozor, přístroj musí být v perfektní kondici, jinak nemusí fungovat správně.

Na značce záleží

Chuť kávy se odvíjí nejen od její značky, ale rovněž i od značky kávovaru. Funguje to podobně jako u aut. S těmi levnějšími sice dojedete, kam chcete, ale zážitek bude sotva průměrný. Pokud chcete něco extra, pořiďte si kávovar Delonghi. Není sice nejlevnější, ovšem díky svým kvalitám si svou cenu rozhodně obhájí.

I takovýto přístroj však nemusí vždy dodat kávu té nejlepší chuti. Stačí, když se o něj nebudete starat alespoň dostatečně. Proto je čištění kávovarů Delonghi, stejně jako i jiných značek, zcela zásadní.

Jak na to?

Čištění kávovaru není zase tak složité. Některé části můžete omýt ručně pod tekoucí vodou. Nejlepší však bude použít speciální tablety na čištění kávovaru. Ty dokáží zbavit mastnoty i místa v přístroji, na která normálně nedosáhnete. Vzhledem k tomu, že u každého modelu může být postup trochu jiný, rozhodně se doporučuje před započetím čištění pročíst si důkladně manuál.

Usazený vápenec

Velmi nepříjemným může být i usazený vápenec. Ten dokáže přístroj i poškodit či dokonce zcela zničit. O odvápnění kávovaru se sice můžete pokusit s pomocí citrónové vody či podobných internetových rad, nicméně i v tomto případě bude mnohem jistější spolehnout se na manuál a instrukce v něm obsažené.

Obecně platí, že na vápenaté usazeniny dobře rovněž platí vhodné tablety, které po rozpuštění dokáží kávovar zbavit veškerých usazenin. O to, jak odvápnit kávovar, byste se však neměli starat, až když je pozdě, ale nejlépe před prvním spuštěním přístroje. Odvápňování by se mělo provádět pravidelně. Ideálně čtyřikrát ročně.

Read more

Local News