BÝT LEPŠÍ! 4 tipy, jak se učit rychleji

Share

Chceš být ve svém profesním životě lepší? Rychleji se vypracovat a získat tak lépe placené místo? Pak ti prostě nemohou ujít dnešní 4 tipy, jak se učit rychleji!

Stále sebevzdělávání ti pomůže nezůstat pozadu a naučí tě rychleji reagovat na změny, což se hodí nejen v oblasti práce.

Věděl si, že: Telefonu to trvalo 75 let než oslovil 100,000,000 uživatelů. What´sAppu 3 roky a Pokémonu Go pouhý jeden týden?

Čti si

cteni-chlapaAby ses naučil číst, musel si číst a číst je třeba i v případě naučení se něčemu novému.

Díky čtení:

  • budeš lépe řešit své problémy,
  • staneš se kreativní,
  • zlepšíš si paměť
  • a zároveň budeš také rozvíjet své verbální schopnosti.

Věděl si, že: Mezi vášnivé čtenáře se řadí například Richard Branson, Warren Buffett nebo Bill Gates?

Co ti brání přidat se k nim?

Nikdy neobědvej sám!

Pravidelně obědváš sám? Nebo ještě hůř, sám a u svého pracovního stolu? Aby ses mohl učit rychleji, je třeba stále rozšiřovat okruh lidí, kteří tě budou motivovat, inspirovat a navrhovat nové nápady.
Podobně smýšlející lidi tě přirozeně vedou k lepšímu já. 

Slyšel si někdy o  webu 9others.com? Byl založen v roce 2011 v Londýně a v současné době sdružuje přes 3500 podnikatelů z 39 zemí, kteří mezi sebou sdílí své nápady.

Uč se ze svých chyb

Zní to jako klišé, ale uvědom si, že na kole se jezdit nenaučíš jen čtením terorie. Neúspěch se často stává tím nejlepším učitelem. Za největší neúspěch pak můžeš považovat jen to, co tě zastaví na místě a ty už nezačneš znovu.

Každé špatné rozhodnutí tě o krůček přiblíží tomu správnému. 

Najdi si vzor

Osobně často a rád čtu časopis Forbes, je plný článků a nejúspěšnějších a nejbohatších lidech. V nich hledám své vzory, přemýšlím o jejich názorech a motivuji se jejich životními příběhy.

Tím, že čtu o lidech, kteří z ničeho udělali “všechno“ se sám motivuji ke zlepšení sebe samého. 

Read more

Local News