Jak by měli muži nosit prsteny?

Share

Většina mužů nemá příliš zkušeností se šperky a to je ten hlavní důvod, proč je ani nenosí. Bojí se, aby nepůsobili příliš žensky, a nevědí, k jakým příležitostem se vlastně prsteny, náramky či řetízky hodí. Čtěte dál a během pár minut se dozvíte, jak je to s prsteny.

Prsteny se nosí už od pradávna a rozhodně nejsou pouze ženskou záležitostí. Jejich úkolem vždy bylo vysílat nějakou zpráv. Muži je po tisíce let nosili, aby dali najevo, že jsou zadaní, bohatí, odhodlaní či patří k nějakému spolku.

Nemusíte nosit jen svatební prsten

Mezi nejprodávanější pánské prsteny bezpochyby patří ty snubní kupované v sadě společně s kroužkem pro manželku. I ty však většina mužů po pár letech svazku odkládá. Jsou jim nepříjemné a nebaví je pořád je sundávat, kdykoliv jdou do dílny nebo sportovat. Na jednu stranu je to pochopitelné, na druhou docela škoda. Jsou i příležitosti, kde by mohl být kroužek na prstě moc hezkým doplňkem.

Levá, nebo pravá ruka?

Žádná oficiální pravidla o tom, zda nosit prsteny na levé či pravé ruce, neexistují, přesto byste měli vzít v úvahu tři věci:

1. Zásnubní a snubní prsteny jsou výjimkou, ty se nosí zpravidla na levé ruce, aby byly blíže srdci.

2. Měli byste prsteny vyvážit s ostatními šperky. Pokud například nosíte na levé ruce hodinky, prsten je lepší dát na pravou.

3. Hodně záleží na tom, zda jste levák/pravák a co děláte.

Jak vybrat prsten?

Zvolte si prostě takový, jaký se vám bude líbit. Nezapomeňte vzít v úvahu velikost své ruky – mohutné prsteny nevypadají dobře na malých rukou a štíhlých prstech. Co se týče materiálů, vedou stříbro, zlato, titan a ocel. Jestli vám stříbrné a zlaté šperky připadají moc dámské, podívejte se na černé ocelové prsteny. Když zamíříte někam, kde se zaměřují vyloženě na prsteny pro muže, nestane se vám, abyste se setkali příliš jemnými či žensky působícími kroužky.

Podívejte se do e-shopu Trendhim.cz, který prodává šperky a doplňky pro muže a přesvědčte se o zajímavých designech sami.

Read more

Local News