Bezdomovci, o kterých se dozvěděl celý svět

Share

Některé slavné osobnosti se pyšní svým bohatstvím. Světově známí zpěváci, herci, nebo jiní umělci, politici a sportovci jsou zkrátka za vodou. Mnozí byli dříve chudí. Často neměli kde přespat. Dnes jim závidíte? Raději se inspirujte jejich příběhem. 

Charlie si vydělává na živobytí

Charlieho Chaplina není nutné představovat. Neměl ani deset let a už musel přemýšlet nad tím, jak si vydělat na ulici první peníze, aby vůbec přežil. Jeho otec předčasně zemřel a matka skončila v psychiatrické léčebně. Naštěstí se v roce 1908 dostal do pantomimické společnosti Freda Karnoa. Jeho schopnosti pobavit lidi zaujaly průkopníka americké grotesky Macka Sennetta. Díky němu Charlie natočil pětatřicet krátkých grotesek. Na stříbrném plátně se představil v roce 1914 ve filmu Charlie si vydělává na živobytí. Později několikrát ztvárnil tuláky s knírkem a buřinkou.

Kouzlení na ulici

Jaký život měl Harry Houdini předtím, než se stal největším kouzelníkem? V jedenácti letech odešel ze školy. Chtěl pilně trénovat kouzelnická čísla.  Ve dvanácti utekl z domu a na ulicích škemral o drobné mince. Někdy předváděl nové triky. I ty, které ještě dnes nejsou vysvětleny. 

Několik týdnů se neokoupala

Odstěhovala se do Chicaga, protože toužila být herečkou, ale došly ji peníze. Ve svých dvanácti letech pobývala držitelka Oscara Halle Berry v domě pro bezdomovce. Naštěstí byla cílevědomá a bojovala. V sedmnácti vstoupila na modelingové molo. Seriál Living Dolls ji výrazně ovlivnil život. Už chyběl jen krůček k filmu. Ten první se jmenoval Tropická horečka, kde představovala dívku závislou na cracku. Aby byla dokonalou fešačkou, několik týdnů se nekoupala. 

Vítejte u Jima

Na pozemku Jimovy sestry stál stan a obytné auto. To není začátek nové komedie, ale příběh baviče Jima Carreyho. Měl tehdy finanční krizi. Brzo potom opět předváděl svůj komediální talent v nových filmech.  

Umění se zvednout

Slavných bezdomovců je mnohem více. Nerad bych zapomněl na Jamese Bonda. Daniel Craig údajně také spával na lavičkách. Hvězdy popadaly na ulice i u nás v České republice. Některé tam bohužel zůstaly. Vždycky je důležité, se z té tvrdé lavičky zvednou. Ukázat svou sílu. Bojovat! To dokázaly všechny zde zmíněné osobnosti. To je to největší umění.

Read more

Local News