Astrální cestování není pouhý výmysl!

Share

Astrální cestování je fenomén, který je známý již od počátku věků. V 10. knize republiky se o něm dokonce zmínil sám Platon. Provázel celou lidskou historii, avšak lidé si zcela jasně neuvědomovali význam svých zážitků. Někdy můžeme slyšet i označení mimotělesné zážitky (OBE – Out of Body Experience).

Astrální projekci si můžeme představit jako mimotělesný zážitek, ve kterém vidíme své vlastní tělo, uvědomujeme si ho a přitom můžeme cestovat něčím, co se dá označit jako mysl, nebo duše. Podle výpovědí astrálních cestovatelů je mysl rozdvojena. Sami si uvědomujeme, jak ležíme na posteli, přitom můžeme „běhat“ po místnosti. Tyto dvě „mysli“ jsou propojeny bílým 5 až 8 cm širokým pulsujícím vláknem, které se při zvětšující vzdálenosti ztenčuje. Pro návrat do fyzického těla stačí pouhý lehký pohyb jakékoliv části těla, nebo pouhé pomyšlení na vlastní tělo.

Historičtí cestovatelé

Když v roce 1927 Charles Lindberg uskutečnil přelet přes Atlantik, stal se mu zvláštní zážitek. Během dvaadvacáté hodiny letu, kdy urputně bojoval s únavou, Lindberg opustil své hmotné tělo. Ve své autobiografii píše:

Existoval jsem nezávisle na čase a hmotě. Cítil jsem, že opouštím své tělo oním způsobem, kterým dle mých představ duše odchází – vyzářil jsem se z kabiny a protáhl se trupem, jako by tam nebyla žádná kostra ani látkové stěny, a zamířil jsem vzhůru, ven do prostoru, dokud jsem se znovu neustálil ve vědomí kdesi daleko od lidského těla, které jsem opustil. S tělem jsem zůstal spojený pomocí dlouhatánského vlákna, které bylo tak tenké, že bych ho přeťal pouhým dechem.

Dalším případem z historie může být římský senátor Curma, který měl v 5.století n.l. při vážné nemoci a zážitek blízké smrti, kde mu duchové sdělili, že doma zemřel jeden zlatník. Ihned po procitnutí vyslal posla, který mu zprávu potvrdil. To nás přivádí k další myšlence. Na co můžeme v astrálním světě narazit.

Astrální rovina

Základním předpokladem pro astrální vycestování je, připustit si, že existuje ještě něco jiného, než je hmotný svět. Kdo teď převrátil oči v sloup, nemusí už číst dál, bude to pro něj jen ztráta času.

Jak už jsem popisoval, v astrální rovině se můžeme pohybovat po hmotném světě nezávisle na tělesné schránce. Nacházejí se zde však i, řekněme mysli jiných lidí, ať už živých či mrtvých, kladných či záporných. Existuje nějakých 7 rovin bytí, na to je potřeba již větších studií. Možná příště.

Strach a úzkost provází astrální cestování. Velice často se při prvních cestách člověk zalekne, že přestal mít kontrolu nad svým tělem a jakmile tento strach či úzkost pocítí, okamžitě se navrátí zpátky. To je také problém hodně začínajících cestovatelů – jakmile se od těla mysl odpojí, dostanou strach a jsou hned zpátky.

Jaké je tedy ideální prostředí pro astrální cestování?

  • Jistota – buďte ve svém prostředí, kde se cítíte jistě,
  • Poloha – uvolněte se, lehněte si na záda směrem k západu, ruce podél těla a pokud možno dlaněmi vzhůru
  • Strava – nejméně 2 hodiny před pokusem o vycestování nejezte
  • Zvuk – někomu může pomoci hudba, je to individuální, ale obecně si zajistěte, že vás nebudou otravovat nepříjemné, vyrušující zvuky
  • Čas – nejlepší je čas mezi 21 a 23 hodinou, je tma a klid (v pokoji by mělo být potemělo).

Techniky na opuštění těla

Kyvadlo. Představte si v mysli, že jste na houpačce, houpejte s myslí doleva a doprava. V určitém momentu, v maximální koncentraci se zkuste „pustit“.

Zlaté lano. Představujte si, jak šplháte po světlém laně nad sebe. Soustřeďte se pouze na to, všechny ostatní myšlenky musí jít pryč a vaše tělo musí být naprosto uvolněné.

Pád do studny. Díváte se do velice hluboké studny a stojíte na jejím kraji. Najednou skočíte a letíte volným pádem. Dno studny se však přibližuje a při dopadu je šance, že se vám povede duši uvolnit. Kdyžtak spáchejte tuto myšlenkovou sebevraždu vícekrát.

S astrálním cestováním ale opatrně! Nikdo naprosto přesně neví, co můžete v různých rovinách bytí potkat. Pokud vaše cesty nebudou příjemné a povznášející, raději se jich vyvarujte. Za celou redakci přeji příjemný pobyt mimo tělo!

Měli jste už zkušenost s astrálním cestováním? Nebo si naopak myslíte, že je to pouhý výmysl? Pro vaše názory je k dispozici diskuse pod článkem. 

Read more

Local News