Aston Marin Rapide

Share

Luxusní čtyřdvéřové kupé, které si vypůjčilo název od Lagonda Rapide z 60.let. Po 94 letech od založení značky Aston Martin, bude Rapide první model, který se bude vyrábět mimo území Anglie.

O produkci tohoto automobilu se postará rakouská firma Magna steyr. Rapide byl navržen dvanácti členým týmem Marka Reichmana, který se inspiroval modelem Aston Martin DB9 a Vantage V8. Na automobilu, v roce 2005, pracovali po šest měsíců.

A jak vypadá motor? Pod kapotou se bude skrývat více než skvostný dvanáctiválec o objemu 6 litrů s výkonem 352 kW, který má výkon 480 koní. O přenesení výkonu na kola se stará automatická převodovka s možností řazení na volantu, tak jako u DB9. Délkou patří vůz mezi opravdové obry, měří téměř 5 metrů.

Aston Martin Rapide byl poprvé představen jako koncept v roce 2006 na Detroit Motor Show. Automobilka to s ním myslí opravdu vážně, protože už dopředu uveřejnila produkci, zahájení prodeje i cenu. Začátek prodeje je tedy plánovaný na rok 2008, při roční produkci 500 automobilů. Začne se vyrábět o rok dříve než Panamera od Porsche, kterou vidí automobilka jako největšího soupeře.

Ve Velké Británii je cena za základní specifikaci Rapide stanovena na 140 tisíc liber (asi 4,2 milionu korun) .

astonmartinrapid

 

 

 

 

 

Read more

Local News