8 věcí, které úspěšní lidé dělají každé pondělí

Share

Chcete pracovat efektivněji a být úspěšnější ve své práci? Vyzkoušejte následující tipy, které vám ušetří více jak třetinu pracovního času.

Paretovo pravidlo

Aplikují Paretovo pravidlo, to říká, že 80 procent úsilí přináší pouze 20 procent výsledků a 20 procent úsilí celých 80 procent výsledků. Identifikujte tedy svých 20 procent a během celého týdne se na ně zaměřte.

Naplánujte si zábavu

Naplánujte si zábavu a odpočinek na celý týden. Mnoho lidí upadá do rutiny a to kvůli tomu, že si nenaplánují po práci žádnou aktivitu a nemají se na co těšit. Jako vyvrcholení týdne si promyslete, co budete dělat o víkendu.

Ukliďte si pracovní stůl

Ukliďte si pracovní stůl. Nepotřebné věci vyhoďte, staré záležitosti si někam založte. Čisté a uklizené pracovní místo je spojeno s větší efektivností práce.

Posnídejte s ambiciózním přítelem

Posnídejte s ambiciózním přítelem. Kdo vás může naladit více, než ambiciózní přítel, který vypráví o svých cílech?

Zveřejněte svůj cíl

Zveřejněte svůj cíl. Pokud máte něco, co opravdu potřebujete udělat a dlouho se vám do toho nechce, zkuste napsat na svou zeď takový menší závazek. „Pokud do pátku nesplním ten a ten úkol, dám 1000Kč prvnímu člověku, který mě na to upozorní.“ Věřte mi, že vaši přátelé si to pohlídají.

Sepište seznam věcí, které musíte tento týden udělat

Sepište si seznam věcí, které musíte udělat. Nestačí mít položky pouze v hlavě, doopravdy je potřeba je napsat na papír, který budete mít neustále na očích.

Čtěte také: Co dělají úspěšní lidé během oběda?

Podívejte se na odvedenou práci

Podívejte se na odvedenou práci minulý týden. Udělejte si pár minut a podívejte se na to, co jste za minulý týden zvládli. A to v souvislosti s vaším povoláním. Můžete projít například nabídky, které jste odeslali, faktury, objednávky nebo seznam věcí, které jste si dali za úkol splnit minulý týden.

Zkontrolujte svůj diář

Zkontrolujte si svůj diář na důležité termíny, kterými mohou být například důležitá setkání, deadliny, narozeniny a jiné.

Read more

Local News