5 nejvíce vydělávajících sportovců světa

Share

Zajímává Vás jaký, že ten sportovec (v jakém odvětví sportu) vydělává největší jmění? Je to fotbalista, hokejista, basketbalista, golfista či tenista? To se dozvíte v našem žebříčku nejvíce vydělávajících sportovců světa.

1. Floyd Mayweather

Ani fotbalista, ani golfista, jak by možná mnozí očekávali, první 2 místa obsadily boxerské ikony! Na prvním místo se dostal Američan Floyd Mayweather, který se může pyšnit ročním výdělkem 89 milionů dolarů (asi 1,9 miliard korun).

2. Manny Pacquiao

Druhé místo obsadil sok Floyda – Manny Pacquiao. Tento původem Filipínský boxer si za předešlý rok přišel na pozoruhodných 74 milionů dolarů (asi 1,4 miliard korun).

3. Cristiano Ronaldo

Pokud by se před 10 lety řeklo fotbal, mnozí by si okamžitě vybavili Beckhama, Cantona, Maradona, Henry apod. Pokud se slovo fotbal vysloví dnes, z mnohých vypadne toto jméno: Cristiano Ronaldo. Tento Portugalský rodák z Madeiry si díky svému působení v Sportin Lisabon – Manchester United – Real Madrid (současnost) vybudoval doslova nesmrtelnou pozici na fotbalových trůnech. Nejen, že je mnohými považován za nejlepšího fotbalistu planety, ale je také považován za nejvíce vydělávajícího fotbalistu současnosti. V minulé sezóně si přišel na 65 milionů dolarů (1,2 miliard korun).

4. Roger Federer

Tenisový král, osminásobný vítěz Wimbledonu, to je současná světová jednička Roger Federer. Velmi skromný muž se může pyšnit velmi neskromným jměním, které dosahuje za rok 2011 – 59 milionů dolarů (1 miliarda korun) a dostal se díky němu do našeho TOP žebříčku.

5. Lionel Messi

Rival Cristiana Ronalda. To je Lionel Messi z Barcelony, který již několik let udivuje fotbalový svět svým nezkrotným umem. Jeho umem je i jeho peněženka, která za rok 2011 nabrala na hmotnosti o rovných 56 milionů dolarů (900 milionů korun).

Na dalších místech se postupně umístili: Basketbalista Lebron Jamese a Kobe Bryant (52,3 milionu), golfista Phil Mickelson (47,8 milionu), fotbalista David Beckham (46 milionů) a tuto hrstku nejlépe vydělávajících sportovců světa uzavírá s 42,4 miliony hráč amerického fotbalu Peyton Manning.

Read more

Local News