3 způsoby, jak se chránit na motorce

Share

Milujete, když osedláte svého dvoustopého oře a vydáte se na cestu s jasným cílem? Z pod helmy vám vlají dlouhé vlasy a vaše duše je lehká jako pírko. Aby z vašeho těla stejně lehce neodešla při prvním větším pádu z motorky, je třeba být na to správně připravený. A to znamená mít na sobě chrániče, které chrání citlivé části. Jaké byste si měli vybrat?

Proč jsou zásadní chrániče páteře

Co si budeme povídat, vždyť to víte i sami, že o motorkářích se říká, že jsou to dobrovolní dárci orgánů. Bohužel je tomu tak, že těžký karambol je často spojený s úrazy neslučitelnými se životem. A když motorkář pád přežije, často má poraněnou páteř, protože na stroji není nijak chráněný. Oplatí se proto pořídit si chrániče páteře. A nejen je. Páteřáky mívají pevnou anatomickou konstrukci z absorpční pěny, jsou vybavené praktickou ventilací, většinou z polyesterové síťoviny. Mohou být ve formě vesty i obyčejného chrániče do moto bundy. Vyráběné bývají v několika velikostech od XS až po XXL.

Chránit si zaslouží i kolena, lokty a krk

Citlivou částí těla je i krk. Zaslouží si proto stejnou péči jako páteř, které je ostatně pokračováním. Protože do výbavy motocyklisty patří i chrániče krku. Současně fungují jako stabilizátory helmy, díky nim helma lepší sedí na ramenou. Vybírejte takové, které mají certifikáty podléhající nejpřísnějším evropským normám. A napospas nenechejte ani kolena a lokty. I ty potřebují být chráněné, zvláště, jezdíte-li na extra rychlých strojích, kde není nouze o pády.

Ledvinové moto pásy

Při jízdě na motorce mohou trpět záda, kterým nedělá dobře vzduch okolo nich proudící. I když jste dobře oblečení, tak možná, že ledvinový bederní moto pás využijete. Chrání citlivé ledviny před chladem a zároveň zpevňuje záda. Na výrobu se používá neopren, bambus, syntetická kůže, uhlíkové vlákno, nylon, elastan. Na trhu existuje hned několik modelů, takže to chce osobně vyzkoušet, který vám bude nejlépe sedět.

Read more

Local News