10 minut denně pro hezkou pleť

Share

Aby vaše pleť vypadala skvěle, nemusíte trávit hodiny před zrcadlem. Stačí si vytvořit desetiminutovou rutinu s pár produkty pánské kosmetiky, které v koupelně mnoho místa nezaberou. Rozdíl uvidíte během několika dnů. Jak na to? Zapínejte stopky.

3 minuty × 2 – Čištění

Za celý den a noc se na pleti usadí množství nečistot. Díky prachu, smogu z ulic, ale i nevyvážené stravě nebo stresu je pleť náchylnější k nedokonalostem a nevypadá zdravě. Ani časté dotyky pro obličej nejsou vhodné.

Prvním krokem ke zdravě vypadající tváři je pravidelné čištění. Ráno i večer použijte mycí gel, který nečistoty jemně odstraní. Stačí navlhčit obličej, krouživými pohyby dlaní rozetřít gel a pak vzniklou pěnu opláchnout vlažnou vodou. Pleťová kosmetika pro muže již patří mezi stálou nabídku drogerií, stačí si vybrat.

1 minuta × 2 – Hydratace

Na vyčištěnou pleť naneste pleťový krém určený speciálně pro muže. Ten vybírejte podle potřeb vaší pleti. Na sušší nebo stárnoucí pleť se hodí hydratační péče, která předchází vráskám. Krém proti vráskám pro muže má jiné složení oproti anti-aging krémům pro ženy. Proto pro nejlepší výsledky zvolte výhradně pánskou kosmetiku. Mastnějšímu typu pleti budou vyhovovat lehké matující krémy, které pleť nezatěžují.

1 minuta × 2 – Péče o oční okolí

První dva kroky vaši pleť během pár dní probudí, povzbudí a dodají jí svěží zdravý vzhled. Pro udržení mladistvého vzhledu je však velice důležitý tento třetí krok: Používáním očního krému předcházíte tvorbě vrásek i tmavých kruhů pod očima. Krém do pleti jemně vklepávejte nebo použijte roll-on verze produktů, které navíc oční okolí příjemně ochladí.

Nadstavba při péči o pleť

Jednou nebo dvakrát týdně si ke své rutině přidejte ještě pár minut na peeling nebo masku. Peelingem odstraníte odumřelé částečky kůže a pleť bude na pohled i na dotek jemnější. Stejně tak po masce. Hloubkové čištění pleť rozzáří, maska zase pomůže zahnat známky po probdělé noci s přáteli.

Read more

Local News